Νέο ΔΣ στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Νέο ΔΣ όρισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου έπειτα από την παραίτηση του προέδρου του ΔΣ και την παρατεταμένη αδυναμία σύγκλισης αυτού.
Νέο ΔΣ όρισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου έπειτα από την παραίτηση του προέδρου του ΔΣ και την παρατεταμένη αδυναμία σύγκλισης αυτού.
Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του: «Με δεδομένη τη δημιουργία και τη συσσώρευση σοβαρών προβλημάτων και εκκρεμοτήτων στη λειτουργία του ΕΚΚ, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου όρισε στο ΕΚΚ νέο Διοικητικό Συμβούλιο τριετούς θητείας».
Η σύνθεση του ΔΣ έχει ως εξής:
Δημήτρης Παπαϊωάννου, Οικονομολόγος, ως Πρόεδρος
Κωστής Καρπόζηλος, Ιστορικός, Διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), ως Αντιπρόεδρος
Τζένη Αρσένη, Σκηνοθέτης- Θεατρολόγος
Ρέα Βαλντέν, Θεωρητικός του Κινηματογράφου
Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ηθοποιός
Σόλων Ξενόπουλος, Αρχιτέκτονας-Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ
Ελισάβετ Χρονοπούλου, Σκηνοθέτης-Μοντεζ
Το ΥΠΠΟΑ σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι έτσι διασφαλίζεται «η εύρυθμη λειτουργία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, και θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα επιτρέψουν στο ΕΚΚ να επιτελέσει με επιτυχία τους σκοπούς του, ως κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφίας.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρόλεϊ: Από την Κυριακή το ξήλωμα καλωδίων του δικτύου
- Live streaming: Ολυμπιακός – ΓΣ Περιστερίου
- Κλειστά ακίνητα: Τέλος χρόνου για τα αποκαλυπτήρια
- Μπενίτεθ: «Πρέπει να προσεγγίσουμε με τη σωστή νοοτροπία τα παιχνίδια – Να μην κάνουμε ανόητα λάθη»
- Αγρότες: Μπλόκο και στις Μικροθήβες – Παρέκαμψαν τα ΜΑΤ και έκλεισαν την Εθνική Οδό – «Δεν κάνουμε βήμα πίσω»
- Νότια Αφρική: Ένοπλοι σκότωσαν 11 άτομα, ανάμεσά τους και ένα 3χρονο παιδί σε ξενώνα



