Προβάδισμα Μέρκελ στο κρατίδιο-βαρόμετρο των γερμανικών εκλογών
Οι εκλογές της Κυριακής στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία θεωρούνται βαρόμετρο για την ομοσπονδιακή κάλπη του Σεπτεμβρίου. Στο προπύργιο των Σοσιαλδημοκρατών και παρτίδα του Σουλτς, πέρασε μπροστά το κόμμα της Μέρκελ.
Οι εκλογές της Κυριακής στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία θεωρούνται βαρόμετρο για την ομοσπονδιακή κάλπη του Σεπτεμβρίου. Εκεί, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, προηγείται το κόμμα της Μέρκελ κατά μία ποσοστιαία μονάδα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD).
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ZDF, το CDU συγκεντρώνει 32%, το SPD 31%, οι Πράσινοι 6,5% (-1%), το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) 13,5% (+1,5%), η Αριστερά (Die Linke) παραμένει σταθερή στο 6% και το ΑfD αυξάνει το ποσοστό του κατά 0,5% και ανέρχεται σε 6,5%.
Εάν τα ποσοστά αυτά επαληθευτούν στην κάλπη, τότε ο νυν συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών -Πρασίνων δεν θα είναι πλέον δυνατός.
Πιθανά μετεκλογικά σενάρια είναι είτε ένας μεγάλος συνασπισμός μεταξύ CDU και SPD, είτε ένας συνασπισμός CDU, FDP, Πρασίνων.
Τα ποσοστά αυτά δεν αρκούν για έναν συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών, Αριστεράς και Πρασίνων. Εξάλλου η επικεφαλής του ψηφοδελτίου του SPD Χανελόρε Κραφτ τον απέκλεισε με πρόσφατη δήλωσή της.
Υπενθυμίζεται ότι το κρατίδιο αυτό είναι προπύργιο των Σοσιαλδημοκρατών και ιδιαίτερη πατρίδα του υποψήφιου καγκελάριου Μάρτιν Σουλτς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)








![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-127x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)











![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442