Μόλις το 5% του στόχου για μετεγκατάσταση προσφύγων έχει επιτύχει η ΕΕ
Η ΕΕ έχει επιτύχει μόλις το 5% του στόχου της όσον αφορά την μετεγκατάσταση προσφύγων σε ευρωπαϊκές χώρες από την Ελλάδα και την Ιταλία. Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, μόλις 8.162 άτομα από τα 160.000 στα οποία είχαν υποσχεθεί χώρες της ΕΕ να δώσουν καταφύγιο (από Ελλάδα και Ιταλία) έχουν μετεγκατασταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η ΕΕ έχει επιτύχει μόλις το 5% του στόχου της όσον αφορά την μετεγκατάσταση προσφύγων σε ευρωπαϊκές χώρες από την Ελλάδα και την Ιταλία. Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, μόλις 8.162 άτομα από τα 160.000 στα οποία είχαν υποσχεθεί χώρες της ΕΕ να δώσουν καταφύγιο (από Ελλάδα και Ιταλία) έχουν μετεγκατασταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Το ποσοστό αυτό δείχνει ότι μόλις ένας στους 20 πρόσφυγες βρήκε καταφύγιο σε άλλες χώρες της ΕΕ, παρά τις υποσχέσεις της Ένωσης.
Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν τον διχασμό που επικρατεί στους κόλπους της ΕΕ και έρχεται την ώρα που η Κομισιόν προτείνει την επανέναρξη των επιστροφών προσφύγων στην Ελλάδα μέσω του κανονισμού του Δουβλίνου.
Ο έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε, πάντως, την αισιοδοξία του ότι είναι εφικτό να εκπληρωθεί ο στόχος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017.
«Όλο και περισσότερα κράτη μέλη έχουν ανοίξει τις πόρτες τους» είπε. «Πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε ότι το σχέδιο μετεγκατάστασης λειτουργεί» τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άγρια ληστεία στη Μανολάδα – Τον άρπαξαν με ΙΧ και τον ξυλοκόπησαν για να του πάρουν χρήματα και διαβατήριο
- Παναιτωλικός – Κηφισιά 2-1: Νίκη «δώρο» στο εαυτό του για τον ένα αιώνα ζωής!
- Οι αναμνήσεις (του Σερ Άλεξ) ξαναγυρίζουνε…
- Η πτώση στον γκρεμό του Mr Mango, η υπόθεση διαδοχής, ο «κακομαθημένος» γιος ως βασικός ύποπτος – Ο γρίφος του 5ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο
- Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις συνέπειες του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Στις κλήσεις του Αντσελότι ο Νεϊμάρ για τα φιλικά της Βραζιλίας με Γαλλία και Κροατία
- Τα ΗΑΕ μετέφεραν 600 Ισραηλινούς στο «Μπεν Γκουριόν» με πτήσεις τσάρτερ – 100 Ισραηλινοί έφτασαν και στην Αθήνα
- Λαϊκά δικαστήρια για τον Τιμοτέ Σαλαμέ: Και η Doja Cat στέκεται πλάι στους καλλιτέχνες της όπερας και του μπαλέτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/howen-81s4ryYuIh4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442