Πέθανε ο Βέλγος τζαζίστας Τουτς Τίλεμανς
Πέθανε το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 94 ετών ο Βέλγος μουσικός Τουτς Τίλεμανς, ο οποίος θεωρείτο παγκοσμίως ο βασιλιάς της φυσαρμόνικας, ανακοίνωσε η πράκτοράς του Φίερλε Βαν ντε Πουλ.
Πέθανε το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 94 ετών ο Βέλγος μουσικός Τουτς Τίλεμανς, ο οποίος θεωρείτο παγκοσμίως ο βασιλιάς της φυσαρμόνικας, ανακοίνωσε η πράκτοράς του Φίερλε Βαν ντε Πουλ.
Πέθανε στον ύπνο του, έναν μήνα μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο έπειτα από πτώση, πρόσθεσε.
Ο Τουτς Τίλεμανς είχε γεννηθεί στις 29 Απριλίου του 1922 στις Βρυξέλλες και είχε εγκατασταθεί στα τέλη της δεκαετίας του ’40 στις ΗΠΑ, όπου είχε συνοδεύσει στη σκηνή τα μεγαλύτερα ονόματα της τζαζ, από την Έλα Φιτζέραλντ ως τον Τσάρλι Πάρκερ και από τον Μπιλ Έβανς ως τον Ζιλμπέρτο Ζιλ.
Υπήρξε βιρτουόζος της φυσαρμόνικας, καθώς και ταλαντούχος κιθαρίστας.
Τον Μάρτιο του 2014 ο Τίλεμανς είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τη μουσική σκηνή, καθώς δεν αισθανόταν πλέον ότι έχει τις δυνάμεις να δώσει ολόκληρη συναυλία, όπως αναφερόταν τότε σε ανακοίνωση της εκπροσώπου του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η NASA συναρμολογεί drone που θα εξερευνήσει τις εξωγήινες θάλασσες του Τιτάνα
- Έχε το νου σου στο παιδί – Αποκαλυπτική έρευνα του ΚΕΠΕ για την παιδική φτώχεια
- Λευκωσία 2026: Επίδοση στα 58,21μ. και 4η θέση για την Ελίνα Τζένγκο
- Μουζακίτης: «Eυχαριστώ τον Ταρέμι, ήθελα αυτό το γκολ»
- Οι ουρανοί «στενεύουν»: Πώς οι πόλεμοι αυξάνουν τη διάρκεια των πτήσεων
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Αστέρας Τρίπολης
- Ο Ice Cube κέρδισε το βραβείο του «χειρότερου ηθοποιού»
- Μεντιλίμπαρ για Ελ Κααμπί: «Του έδωσε αυτοπεποίθηση η ανανέωση του συμβολαίου του»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442