Η Πορτογαλία στον τελικό του Euro, νίκησε 2-0 την Ουαλία
Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος είναι η πρώτη φιναλίστ στο Euro 2016, στον δεύτερο τελικό της ιστορίας της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά από εκείνον το 2004. Οι Ίβηρες επικράτησαν στον πρώτο ημιτελικό της Ουαλίας με 2-0 στη Λιόν (πρώτη νίκη τους σε κανονική διάρκεια αγώνα) με σκόρερ τους Κριστιάνο Ρονάλντο στο 50ό και Νάνι στο 53ο λεπτό και περιμένουν τον αντίπαλό τους στον τελικό της Κυριακής (10/7), που θα προκύψει από τον αγώνα της Πέμπτης ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία.
Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος είναι η πρώτη φιναλίστ στο Euro 2016, στον δεύτερο τελικό της ιστορίας της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά από εκείνον το 2004.
Οι Ίβηρες επικράτησαν στον πρώτο ημιτελικό της Ουαλίας με 2-0 στη Λιόν (πρώτη νίκη τους σε κανονική διάρκεια αγώνα) με σκόρερ τους Κριστιάνο Ρονάλντο στο 50ό και Νάνι στο 53ο λεπτό και περιμένουν τον αντίπαλό τους στον τελικό της Κυριακής (10/7), που θα προκύψει από τον αγώνα της Πέμπτης ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία.
Το πρώτο ημίχρονο «συμπυκνώθηκε» στο οκτάλεπτο 16΄- 24΄. Την αρχή έκαναν οι Πορτογάλοι, όταν ύστερα από ωραίο «1-2» του Ρονάλντο με τον Ζοάο Μάριο, ο τελευταίος σούταρε δύο μέτρα άουτ από το δεξί δοκάρι του Χένεσι.
Στο 19΄ και σε κομπίνα των Ουαλών σε κόρνερ, ο Λέντλεϊ βρήκε τον Μπέιλ στο ύψος του πέναλτι αλλά εκείνος σούταρε ψηλά, ενώ στο 23΄ ήταν και πάλι ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης που σούταρε ύστερα από ατομική προσπάθεια στην αγκαλιά του Ρούι Πατρίσιο. Στη συνέχεια το παιχνίδι ατόνησε ως το 44ο λεπτό, όταν στη σέντρα από δεξιά ο Ρονάλντο πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε.
Τα πάντα, ωστόσο, άλλαξαν στην επανάληψη, καθώς με δύο γκολ σε τρία λεπτά οι Πορτογάλοι πήραν σαφές προβάδισμα και το διατήρησαν ως το τέλος.
Στο 50΄ και σε εκτέλεση κόρνερ με πάσα του Ζοάο Μάριο στον Γκερέιρο και σέντρα του τελευταίου, ο Ρονάλντο σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους με εκπληκτικό επιτόπιο άλμα και με κεφαλιά νίκησε τον Χένεσι για το 1-0, ενώ στο 53′ και σε σουτ του ίδιου έξω από την περιοχή ο Νάνι μπήκε στην πορεία της μπάλας και διπλασίασε με προβολή, απέναντι σε έναν σαστισμένο αντίπαλο που δεν μπόρεσε να αντιδράσει ως το τέλος αλλά σε κάθε περίπτωση αποτέλεσε τη μεγάλη και πολύ ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης.
Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 17 πόντους στο 13' (25-42), όμως στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός με 37 πόντους στο 2ο δεκάλεπτο και ηγέτη τον ασταμάτητο Ναν (28π. συνολικά) κυριάρχησε επικρατώντας με 25 πόντους.
Επιστροφή στις νίκες, μετά από δυο αγωνιστικές, για την Κηφισιά που με δυο ασίστ του Αλγερινού και γκολ των Χριστόπουλου, Πόμπο επιβλήθηκε στην ομάδα του Βόλου
LIVE: ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός για την 25η αγωνιστική της Superleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας