To «γεράκι» Λίμπερμαν βάζει η ισραηλινή κυβέρνηση στο υπουργείο Άμυνας
Ο Αβιγκτντορ Λίμπεραν, του μέχρι πρότινος αντιπολιτευόμενου κόμματος στην ισραηλινή Βουλή Ισραέλ Μπεϊτέινου, συμφώνησε με τους όρους που του έθεσε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου για να αναλάβει το υπουργείο Άμυνας. Το «άνοιγμα» στον Λίμπερμαν είχε προκαλέσει την ανοικτή οργή του προηγούμενου υπουργού Άμυνας, ο οποίος παραιτήθηκε με αιχμές στον πρωθυπουργό.
Ο Αβιγκτντορ Λίμπεραν, του μέχρι πρότινος αντιπολιτευόμενου κόμματος στην ισραηλινή Βουλή Ισραέλ Μπεϊτέινου, συμφώνησε με τους όρους που του έθεσε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου για να αναλάβει το υπουργείο Άμυνας.
Το «άνοιγμα» στον Λίμπερμαν είχε προκαλέσει την ανοικτή οργή του προηγούμενου υπουργού Άμυνας, ο οποίος παραιτήθηκε με αιχμές στον πρωθυπουργό.
H συμμετοχή του Ισραέλ Μπεϊτένου στην ισραηλινή κυβέρνηση κλείνει μία θυελλώδη εβδομάδα, στην οποία θεωρείτο αρχικά ότι ο Νετανιάχου μπορεί να επέλεγε να στραφεί στο κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα αντί για το εθνικιστικό κόμμα του Λίμπερμαν.
Ο Λίμπερμαν, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές προσωπικότητες στο Ισραήλ και παλιότερα υπουργός Εξωτερικών, δεν έχει (σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Μοσέ Γιααλόν) περάσει από τις τάξεις της στρατιωτικής διοίκησης.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας