
Συρία: Προς επανέναρξη συνομιλιών στις 7 Μαρτίου, περιμένοντας παύση πυρός
Οι διεθνείς ειρηνευτικές διαβουλεύσεις για την επίλυση της κρίσης στη Συρία θα επαναληφθούν στις 7 Μαρτίου στη Γενεύη, σύμφωνα με ρωσικές διαρροές. Για την επανέναρξη των έμμεσων συνομιιών καθεστώτος και αντιπολίτευσης στη Γενεύη, που είχαν διακοπεί λίγο μετά την έναρξή τους, θεωρείτο απαραίτητη παύση εχθροπραξιών -η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει τα μεσάνυχτα προς Σάββατο.
Οι διεθνείς ειρηνευτικές διαβουλεύσεις για την επίλυση της κρίσης στη Συρία θα επαναληφθούν στις 7 Μαρτίου στη Γενεύη, σύμφωνα με ρωσικές διαρροές.
«Οι διαπραγματεύσεις προγραμματίζονται αρχικά για τις 7 Μαρτίου στη Γενεύη» δήλωσε ρώσος διπλωμάτης, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, στο Reuters.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο συνολικός αριθμός των σύρων προσφύγων στον κόσμο εκτιμάται σε 4,6 εκατομμύρια.
Για την επανέναρξη των έμμεσων συνομιιών καθεστώτος και αντιπολίτευσης στη Γενεύη, που είχαν διακοπεί λίγο μετά την έναρξή τους, θεωρείτο απαραίτητη παύση εχθροπραξιών.
H παύση πυρός, που προβλέπεται να ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, είναι τόσο αβέβαιη όσο και οι πολιτικές συνομιλίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Δισεκατομμυριούχοι: Σπάνε ρεκόρ σε έναν κόσμο φτώχειας – Η ραγδαία αύξηση πλούτου
- Με αναφορές στα Τέμπη η ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Δημήτρη Καρώνη
- Τουρκία: Ψηφίστηκε νόμος που απαγορεύει την πρόσβαση στα social media από ανηλίκους κάτω των 15 ετών
- Ο Τραμπ ζήτησε αποκλεισμό του Ιράν από το Μουντιάλ και προτείνει την… Ιταλία
- Καταρράκτης στον σκύλο και στη γάτα: Η πάθηση που χρειάζεται την προσοχή μας
- Πώς ο πόλεμος «μπλόκαρε» τα κουτάκια της Diet Coke στην Ινδία



