Το διάλειμμα της Μέρκελ από τη Σύνοδο για… τηγανητές πατάτες
H γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ άφησε για λίγο τις έντονες διαβουλεύσεις της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών για να γευτεί τις παραδοσιακές τηγανητές πατάτες του Βελγίου επισκεπτόμενη ένα από τα γνωστότερα στέκια των Βρυξελλών.
Το «english breakfast» στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες έγινε δείπνο και αυτό με τη σειρά του φαίνεται να καθυστερεί, καθώς οι συνομιλίες για προσφυγικό και Brexit εξελίχθηκαν σε θρίλερ.
Έτσι, μπροστά στην απειλή της… λιμοκτονίας η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ άφησε για λίγο τις έντονες διαβουλεύσεις και δραπέτευσε για να γευτεί τις παραδοσιακές τηγανητές πατάτες του Βελγίου επισκεπτόμενη ένα από τα γνωστότερα στέκια των Βρυξελλών.
Η Μέρκελ και οι συνεργάτες της εξήλθαν από το κτίριο που στεγάζεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πεζή έσπευσαν να απολαύσουν το εθνικό σνακ του Βελγίου στο περίφημο Maison Antoine που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.
Η Μέρκελ παρήγγειλε τις πατάτες με σάλτσα «Ανδαλουσίας», δηλαδή μαγιονέζα, με πιπέρι και ντομάτα, αποκάλυψε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο ταμίας του καταστήματος.
Η καγκελάριος και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες ήλπιζαν να επιτευχθεί σύντομα η συμφωνία που θα σφράγιζε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ωστόσο οι διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς με αποτέλεσμα οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων να μην προλάβουν ούτε πρωινό ούτε δεκατιανό.
Επιπλέον, το μεσημεριανό γεύμα ακυρώθηκε.
Ο δημοσιογράφος του βρετανικού ITV, Τζέιμς Μέιτς, έπιασε την καγκελάριο την ώρα που κρατούσε την καυτή πατάτα στο χέρι και ανέβασε το στιγμιότυπο στο Twitter:
Breakfast? Cancelled. Lunch? Abandoned. Dinner? Not till 8, if at all. So Angela Merkel heads out for chips #Brexit pic.twitter.com/dz2CRuAdYK
— James Mates (@jamesmatesitv) February 19, 2016
After an EU breakfast became brunch then lunch, Angela Merkel was seen popping out for chips as EU talks continuehttps://t.co/1nbtXh8kv8
— ITV News (@itvnews) February 19, 2016
Το δείπνο με στόχο την άρση του αδιεξόδου αναμένεται να ξεκινήσει στις 21.00 ώρα Ελλάδας, η Μέρκελ ωστόσο δεν μπορούσε να περιμένει. Κι έσπευσε να απολαύσει τις τηγανητές της πατάτες δύο ώρες πριν από το σημαντικό αυτό γεύμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τροχαία: Εκτροπές κυκλοφορίας στο εθνικό οδικό δίκτυο – Χάρτες με εναλλακτικές διαδρομές
- Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης ο Ζοάν Λαπόρτα
- Γιατί οι γυναίκες στην Αρχαία Σπάρτη έπρεπε να κάνουν μαθήματα γυμνές ενώ οι άνδρες παρακολουθούσαν;
- LIVΕ: Μαρούσι – Παναθηναϊκός
- Ιταλία: Τέσσερις τραυματίες από ατύχημα με τελεφερίκ – 100 άτομα εγκλωβίστηκαν στα 2.800 μέτρα
- Στη φυλακή ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία της







