Δύο ευρωπαϊκές ομάδες μπάσκετ θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωλίγκα. Συγκεκριμένα, η έξι φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ θα αντιμετωπίσει την ιταλική τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Αρμάνι Μιλάνο, σε δύο αγώνες προετοιμασίας.

Ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας θα διεξαχθεί στο Σικάγο και στο «United Center» την 1η Οκτωβρίου, ενώ τρεις ημέρες αργότερα, θα αγωνιστούν μπροστά στο κοινό της Νέας Υόρκης στο θρυλικό «Madison Square Garden».

O εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου δήλωσε: «Μετά από αρκετά χρόνια που στέλνουμε τις ομάδες μας στις ΗΠΑ για το ‘World Tour’ της Ευρωλίγκα, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα τεθούν αντιμέτωπες δύο ευρωπαϊκές ομάδες για πρώτη φορά επί αμερικανικού εδάφους.

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν από μπάσκετ και γι’ αυτό πιστεύουμε πως θα ήθελαν να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι επιπέδου Ευρωλίγκα. Η Μακάμπι και η Αρμάνι είναι ιστορικές ομάδες της Ευρωλίγκα, αλλά παράλληλα θεωρούμε πως το στιλ παιχνιδιού τους θα αρέσει στους φιλάθλους του Σικάγου και της Νέας Υόρκης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ