Τη φροντίδα του Αρκτούρου απολαμβάνει το ορφανό αρκουδάκι στη Φλώρινα
Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση του ορφανού αρκούδου που βρέθηκε στο Βροντερό Φλώρινας πριν από λίγες ημέρες, ανακοίνωσε η οργάνωση Αρκτούρος που το υιοθέτησε.
Το αρκουδάκι ήταν μόλις μερικών εβδομάδων όταν βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του σε αγροτική περιοχή κοντά στις Πρέσπες. Σε αυτή την ηλικία, θα ήταν αδύνατο να επιβιώσει μόνο του.
Η τύχη της μητέρας του παραμένει άγνωστη.
Το αρκουδάκι βαφτίστηκε «Πάτρικ», καθώς βρέθηκε στις 17 Μαρτίου, ημέρα που σε πολλές χώρες γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου.
Ο Πάτρικ την ημέρα που βρέθηκε κοντά στο χωριό του Βροντερού (Ευρωκίνηση)
Στο Κέντρο Περίθαλψης του Αρκτούρου, ο Πάτρικ έχει ανακτήσει δυνάμεις και πίνει με όρεξη όλο το γάλα του. Η περίθαλψη του Πάτρικ θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες υπό την επίβλεψη της επιστημονικής ομάδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., στα πρότυπα των δύο προηγούμενων αντίστοιχων επιχειρήσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα.
Η απελευθέρωση του Πάτρικ προγραμματίζεται για τις αρχές του 2016.
Παραμένει άγνωστο αν οι δύο αρκούδες θα αναρρώσουν αρκετά ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στη φύση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αμβλώσεις: Η Καρυστιανού έγινε πρωτοσέλιδο και εκτός συνόρων με τις αναχρονιστικές επικίνδυνες δηλώσεις
- Βλάχος: «Δεν μπορώ να διαλέξω αντίπαλο στα ημιτελικά, από εμάς εξαρτάται η πρόκριση» (vid)
- Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Παντούλας
- Βουλγαρία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ
- Παναθηναϊκός και Λεβαδειακός στη μάχη της 4ης θέσης – Το υπόλοιπο πρόγραμμα
- Τα «αμείλικτα ερωτήματα» για την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ – Στη Βουλή πάει η Γεροβασίλη την αποκάλυψη της Haaretz

