Τη φροντίδα του Αρκτούρου απολαμβάνει το ορφανό αρκουδάκι στη Φλώρινα
Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση του ορφανού αρκούδου που βρέθηκε στο Βροντερό Φλώρινας πριν από λίγες ημέρες, ανακοίνωσε η οργάνωση Αρκτούρος που το υιοθέτησε.
Το αρκουδάκι ήταν μόλις μερικών εβδομάδων όταν βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του σε αγροτική περιοχή κοντά στις Πρέσπες. Σε αυτή την ηλικία, θα ήταν αδύνατο να επιβιώσει μόνο του.
Η τύχη της μητέρας του παραμένει άγνωστη.
Το αρκουδάκι βαφτίστηκε «Πάτρικ», καθώς βρέθηκε στις 17 Μαρτίου, ημέρα που σε πολλές χώρες γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου.
Ο Πάτρικ την ημέρα που βρέθηκε κοντά στο χωριό του Βροντερού (Ευρωκίνηση)
Στο Κέντρο Περίθαλψης του Αρκτούρου, ο Πάτρικ έχει ανακτήσει δυνάμεις και πίνει με όρεξη όλο το γάλα του. Η περίθαλψη του Πάτρικ θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες υπό την επίβλεψη της επιστημονικής ομάδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., στα πρότυπα των δύο προηγούμενων αντίστοιχων επιχειρήσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα.
Η απελευθέρωση του Πάτρικ προγραμματίζεται για τις αρχές του 2016.
Παραμένει άγνωστο αν οι δύο αρκούδες θα αναρρώσουν αρκετά ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στη φύση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρκία: Προφυλακίστηκε δημοσιογράφος αντιπολιτευόμενης εφημερίδας για «διασπορά παραπλανητικών πληροφοριών»
- Ιράν: Φρουροί της Επανάστασης από τον Λίβανο έπληξαν την Κύπρο με drone, λέει ο πρωθυπουργός
- Γαλλία: Η διασπασμένη αριστερά νικήτρια του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI, ξεπέρασε τα 113 το Brent στο άνοιγμα των αγορών
- Κούβα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση έπειτα από το δεύτερο μπλακ άουτ μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε; Απειλούμαστε!

