«Η Μητέρα του Σκύλου» του Παύλου Μάτεσι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, «Η μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεσι παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από το Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, στις 20, 21 και 22 Μαρτίου.
Ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, «Η μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεσι παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από το Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, στις 20, 21 και 22 Μαρτίου.
Η Ραραού, η γυναίκα που γνωρίσαμε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Η Μητέρα του Σκύλου», έρχεται στο ΔΘΠ, για να αφηγηθεί την ιστορία της. Παρουσιάζει τη ζωή της, σκιαγραφώντας τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες μιας Ελλάδας, που προσπαθεί να τα «βολέψει» σε συνθήκες ανέχειας. Είναι μια γυναίκα που δεν σταματά ποτέ να μάχεται. Ο αγώνας της αδιάκοπος, κι εκείνη αποφασισμένη να επιβιώσει, ακόμη και αν χρειαστεί να βρει καταφύγιο σε μια δική της πραγματικότητα.
Ο Σταύρος Τσακίρης μεταφέρει στο θέατρο το μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι, ενώ η Δήμητρα Χατούπη «ζωντανεύει» την κεντρική ηρωίδα, πλαισιωμένη από δέκα ακόμα ηθοποιούς.
Παράλληλα, με αφορμή την παράσταση, διοργανώνεται το Σάββατο εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο και την προσωπικότητα του Παύλου Μάτεσι.
Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 το βράδυ, συμμετέχουν οι καθηγητές και κριτικοί θεάτρου Κ. Γεωργουσόπουλος, Γ. Ιωαννίδης, Γ. Πεφάνης, ο σκηνοθέτης της παράστασης Σ. Τσακίρης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΘΠ Ν. Διαμαντής.
Παραστάσεις
Παρασκευή 20/3 21:00
Σάββατο 21/3 21:00
Κυριακή 22/3 19.30
Ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Τσακίρης
Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος Αγγελή
Δραματολόγος: Δήμητρα Πετροπούλου
Κινησιολογία: Γιάννης Αντωνίου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έφη Ρευματά
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Δήμητρα Χατούπη
Νίκος Γιαλελής
Γιάννης Δρίτσας
Χρήστος Ευθυμίου
Ηλίας Ζερβός
Άννα Κολιοφώτη
Στεφανία Κριεζή
Μαριλίτα Λαμπροπούλου
Ελίνα Μάλαμα
Τζίνη Παπαδοπούλου
Έφη Ρευματά
Τιμές Εισιτηρίων:
22, 18, 15 (φοιτητικό)
8 ΑΜΕΑ, άνω των 65, ομαδικά
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο επίκεντρο η οριοθέτηση του ποταμού Βουραϊκού
- Μπαρτζώκας σε παίκτες: «Υπάρχει εφησυχασμός μετά από νίκες με τον Παναθηναϊκό – Έχουμε δύσκολη δουλειά μπροστά μας»
- Χαρίτσης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μία πυραμίδα διαφθοράς στην κορυφή της οποίας βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου
- Ο Μαρτσίνιακ στο Παναθηναϊκός – Μπέτις
- Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος αδειάζει τα πορτοφόλια των Ευρωπαίων – «Όλα θα αυξηθούν»
- «Δεν θα ήθελα να δω κανέναν άλλον να παίζει τον Φρόντο»: Επιστρέφει ο Ελάιζα Γουντ στον Άρχοντα τον Δαχτυλιδιών;



