Επιβατικό αεροσκάφος της εταιρίας Virgin Atlantic πραγματοποίησε «μη συμβατική προσγείωση» στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου καθώς παρουσίασε ένα πρόβλημα στους τροχούς που το ανάγκασε να κάνει στροφή και να επιστρέψει στη Βρετανία ενώ είχε απογειωθεί με προορισμό τις ΗΠΑ.

«Η πτήση VS43 επέστρεψε στο Γκάτγουικ λόγω τεχνικού προβλήματος με έναν από τους τροχούς προσγείωσης» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το αεροσκάφος, ένα Boeing 747, έκανε κύκλους ανάμεσα στο Γκάτγουικ και τη νότια ακτή της Αγγλίας για να καταναλώσει καύσιμα. Τελικά, προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το αεροπλάνο να προσγειώνεται κανονικά αν και έκανε μερικές αναπηδήσεις. Αμέσως μόλις ακινητοποιήθηκε το περικύκλωσαν πολλά οχήματα των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Γκάτγουικ στις 13:28 (ώρα Ελλάδας) και προορισμός του ήταν το Λας Βέγκας αλλά έκανε στροφή και επέστρεψε στο Λονδίνο λίγη ώρα αφού άφησε πίσω του τα δυτικά παράλια της Βρετανίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ