Αλλαγές στο ποδόσφαιρο προτείνει ο Πλατινί
Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων προτείνει ο Μισέλ Πλατινί, σύμφωνα με όσα γράφει στο νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε την Πέμπτη και έχει όνομα «Parlons Football», δηλαδή «μιλάμε για ποδόσφαιρο».
Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων προτείνει ο Μισέλ Πλατινί, σύμφωνα με όσα γράφει στο νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε την Πέμπτη και έχει όνομα «Parlons Football», δηλαδή «μιλάμε για ποδόσφαιρο».
Συγκεκριμένα οι αλλαγές που προτείνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είναι οι εξής:
– Οι ομάδες να μπορούν να κάνουν πέντε αλλαγές σε κάθε αγώνα, τις τρεις που δικαιούνται και άλλες δύο στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.
– Τη δημιουργία λευκής κάρτας, η οποία θα δίνεται στους παίκτες που διαμαρτύρονται στους διαιτητές και ουσιαστικά θα έχουν ποινή αποβολής από τον αγώνα για δέκα λεπτά και στη συνέχεια θα επιστρέφουν.
– Να επιτρέπεται στους επόπτες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο όταν χρειαστεί, καθώς και να μην υπάρχει όριο ηλικίας των διαιτητών.
– Τέλος όσον αφορά το όταν κάνει φάουλ ο τελευταίος αμυντικός, ο Πλατινί προτείνει η «τιμωρία» να εξαρτάται από το που θα βρίσκεται ο παίκτης, δηλαδή αν είναι μέσα στην περιοχή, να δοθεί πέναλτι και κίτρινη κάρτα, ενώ αν είναι έξω από αυτήν, να είναι φάουλ και αποβολή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άγρια επεισόδια στην πρωτεύουσα της Βολιβίας – Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Ροδρίγο Πας
- Οι τέσσερις τρόποι με τους οποίους εκδηλώνεται το άγχος
- Ομοβροντία κατά του νέου Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου Τουρισμού – Τα σημεία τριβής
- Διευρυμένο Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- Ρούμπιο: Εφικτή η συμφωνία με το Ιράν παρά τα νέα πλήγματα των ΗΠΑ – Τα Στενά θα μείνουν ανοιχτά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο
- Δύο συνταγές για σπιτικό παγωτό





