Δεν θα συγχωνευτεί η ΚΟΑ με την Καμεράτα, ξεκαθαρίζει το ΥΠΠΟΑ
Απέκλεισε το ενδεχόμενο συγχώνευσης τη Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με την Καμεράτα η υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Άντζελα Γκερέκου, η οποία είχε συνάντηση με τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή της ΚΟΑ, Στέφανο Τσιαλή.
Απέκλεισε το ενδεχόμενο συγχώνευσης τη Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με την Καμεράτα η υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Άντζελα Γκερέκου, η οποία είχε συνάντηση με τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή της ΚΟΑ, Στέφανο Τσιαλή.
Συγκεκριμένα, η κ. Γκερέκου είπε ότι το υπουργείο «ούτε επεξεργάζεται ούτε υιοθετεί κάποιο τέτοιο σχέδιο», ενώ υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται ζήτημα μετατροπής της Ορχήστρας σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.
Στη συνάντηση, εκτός από τον κ. Τσιαλή συμμετείχαν η πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Υπαλλήλων της Ορχήστρας Νέλλυ Οικονομίδου και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κώστα Αυγερινό.
Οι εκπρόσωποι της Ορχήστρας έθεσαν τα θέματα της ελλιπούς στελέχωσης και μειωμένης χρηματοδότησής της και ζήτησαν την παρέμβαση του Υπουργείου προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο ζήτημα των εισπράξεων από τις παραστάσεις της ΚΟΑ στο Μέγαρο.
Σχετικά με το τελευταίο, η υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέφερε ότι θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλία για την εξεύρεση μιας αμοιβαίως αποδεκτής λύσης από τους δύο οργανισμούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν αποκλεισμένος από τα Όσκαρ για 20 χρόνια λόγω πολιτικής δήλωσης, αλλά «δεν το πήρε προσωπικά»
- Οι «φούσκες» της Wall Street φαίνονται στο Google
- Μουντιάλ 2026: Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων και των νοκ-άουτ
- ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Η εντολή ήταν η διάλυση των συγκεντρώσεων και η πρόκληση επεισοδίων, πάση θυσία
- Ετοιμάζεις ταξίδι; 10 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις – Ο απόλυτος οδηγός προετοιμασίας
- Η «ξέφρενη» κούρσα της Άστον Βίλα – Ο Έμερι βρήκε τις λύσεις και αποθεώνεται






