Ημέρα στέψης για τον Ολυμπιακό ή παράταση στην ελπίδα για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης; Η απάντηση θα δοθεί το βράδυ του Σαββάτου, μετά τον τελευταίο πόντο στον 3ο αγώνα της σειράς των τελικών ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες του εφετινού πρωταθλήματος. Ο σύλλογος του Έβρου θα υποδεχθεί τους «ερυθρόλευκους» στις 19:00 (Novasports 3) στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» και χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη για να παραμείνει «ζωντανός», αφού σε αντίθετη περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» θα σκουπίσουν τη σειρά με 3-0 και θα διατηρήσουν τον τίτλο τους.

Αν ληφθεί υπόψη το «δεδικασμένο» των προηγούμενων δύο αναμετρήσεων, στην πόλη της Θράκης θα παιχθεί ακόμη ένα αθλητικό θρίλερ. Υπενθυμίζεται ότι στα παιχνίδια που προηγήθηκαν η πειραϊκή ομάδα έφτασε στη νίκη κάνοντας μεγάλες ανατροπές, τόσο την περασμένη Δευτέρα όσο και την Τρίτη. Από την πλευρά τους, πάντως, οι πρωταθλητές είναι αρκετά έμπειροι για να πιστέψουν ότι η σειρά τελείωσε στο 2-0. Οι αθλητές του Δημήτρη Καζάζη γνωρίζουν πως με νίκη αύριο ο Εθνικός θα αποκτήσει ψυχολογία κι ενθουσιασμό, στοιχεία που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το -σαφές, πάντως- προβάδισμά του, γι΄ αυτό και μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη για να τελειώσουν τη σειρά.

Αγωνιστικά οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ όπως δήλωσε ο προπονητής τους, Σάκης Μουστακίδης «είδαμε τι δεν κάναμε και τι πρέπει να κάνουμε. Είδαμε επίσης πως οι διαιτητές έκαναν πολλά λάθη εις βάρος μας στους δύο πρώτους αγώνες και ελπίζω να μην τα επαναλάβουν. Η νοοτροπία μας έχει αλλάξει. Θέλουμε να κάνουμε δύο νίκες και να γυρίσουμε στο Ρέντη σε 5ο τελικό. Δεν θα είναι εύκολο απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά όπως φάνηκε και στους δύο πρώτους αγώνες είμαστε κοντά και μπορούμε να ελπίζουμε».

Ο Δημήτρης Καζάζης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, εκτός του Σμαραγδή που θα επιστρέψει τη νέα αγωνιστική περίοδο και όπως υπογράμμισε «στόχος μας είναι να τελειώσει στην Αλεξανδρούπολη η υπόθεση τίτλος. Αυτό προϋποθέτει υπομονή, μυαλό και μέγιστη προσπάθεια από την ομάδα μας, αφού ξέρουμε πως θα έχουμε δύσκολο έργο. Πρέπει να μην έχουμε στο μυαλό μας τι συνέβη στην έδρα μας. Θεωρώ ότι η δική μας ομάδα έδειξε στους δυο τελικούς πως διαθέτει μεγάλη υπομονή σ’ αντίθεση με την αντίπαλο μας που βιάστηκε και δεν κράτησε την συγκέντρωση της».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ