Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Επανεμφάνιση Ρούπα-Μαζιώτη με νέο κείμενο

Επανεμφάνιση Ρούπα-Μαζιώτη με νέο κείμενο

Με κείμενο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη συμπλοκή στη Δάφνη όπου σκοτώθηκε ο Λάμπρος Φούντας, κάνουν την επανεμφάνιση τους οι καταζητούμενοι για τρομοκρατία Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης.

Με κείμενο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο κάνουν την επανεμφάνιση τους οι καταζητούμενοι για τρομοκρατία Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης.

Το κείμενο, που δημοσιεύεται στο indymedia, αφορά τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την ένοπλη συμπλοκή στην Δάφνη όπου έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρος Φούντας.

«Τέσσερα χρόνια μετά η πολιτική πρόταση της δράσης του Λάμπρου Φούντα και του Επαναστατικού Αγώνα όπου δρούσε, είναι ακόμα πιο επίκαιρες, η επιλογή αγώνα και η στρατηγική της δράσης ακόμα πιο επιτακτικές» αναφέρουν.

«Πριν τέσσερα χρόνια ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας έδωσε τη ζωή του σε μια πολιτική προσπάθεια να μην γίνει η εξαθλίωση όρος ζωής, να μην θυσιάζονται άνθρωποι για την σωτηρία του συστήματος» προσθέτουν και τονίζουν ότι «ο Λάμπρος Φούντας ζει και θα ζει πάντα για όσους η Επανάσταση παραμένει μια ζωντανή προοπτική».

Στο κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά στην πρόσφατη απόφαση για επικήρυξή τους με δύο εκατομμύρια ευρώ και στρέφονται εναντίον του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, τον οποίο χαρακτηρίζουν «αρχικεφαλοκυνηγό».

«Η επικήρυξή μας με δυο εκατομμύρια ευρώ εκτός όλων των άλλων, είναι αναμφιβόλως ένα ποσό υπέρογκο για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και της δραματικής κατάστασης των κρατικών ταμείων, που έκανε να ζαλιστούν ακόμα και σκληροί φιλοκαθεστωτικοί μεγαλοδημοσιογράφοι που ρωτούσαν δημοσίως ‘από πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά’. Το γεγονός ότι οι κυβερνώντες κάνουν συνεχείς περικοπές σε έξοδα που αφορούν την ίδια την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά προκλητικά δηλώνουν πως δυο εκατομμύρια τα δίνουν για ρουφιάνους και κεφαλοκυνηγούς που θα τους βοηθήσουν να μας συλλάβουν, καθιστά αυτήν την επικήρυξη σε οικονομικό αλλά και ηθικό επίπεδο ακόμα περισσότερο σκανδαλώδη» σημειώνουν.

Επίσης, κάνουν αναφορά και στα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τις νέες ειδικές φυλακές υψίστης ασφαλείας και για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ. Διευκρινίζουν ότι δεν έχουν σχέση με την οργάνωση ΟΛΑ και χαρακτηρίζουν αυθαίρετη την εμπλοκή των ονομάτων τους στην οργάνωση.

«Στις ποιες προσπάθειές τους να απομονώσουν και να καταστείλουν την ένοπλη δράση, στις όποιες προσπάθειές τους να τρομοκρατήσουν ας μην ελπίζουν όμως και πολλά, καθώς οι κοινωνικές εξελίξεις και οι συνθήκες έτσι όπως τις διαμορφώνει το ίδιο το σύστημα, αργά ή γρήγορα θα συμβάλλουν στην δημιουργία ενός διευρυμένου ένοπλου επαναστατικού μετώπου για την απελευθέρωση της κοινωνίας από την σκλαβιά του καπιταλισμού και του κράτους. Θα συμβάλουν ώστε να γίνει πραγματικότητα ο εφιάλτης τους» σημειώνουν.

Καταλήγοντας, τονίζουν: «Πάντως, για κάθε πιθανή μελλοντική αναφορά των ονομάτων μας σε γεγονότα και σχήματα άσχετα με εμάς, αυτό που θέλουμε ρητώς και κατηγορηματικώς να ξεκαθαρίσουμε είναι πως η ίδια η ιστορία μας είναι τελικά αυτή που ανατρέπει τους όποιους ανυπόστατους ισχυρισμούς του κρατικού μηχανισμού για εμάς και τις πολιτικές επιλογές μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο