Στις 730.000 τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους
Τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους ανέρχονται σε 730.000, σύμφωνα με τα διασταυρωμένα στοιχεία, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου, Δ.Ζορμπάς. Πλέον αναμένεται το επόμενο βήμα δηλαδή το ΚΕΠΥΟ να ενημερώσει με επιστολές στους ανασφάλιστους.
Τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους ανέρχονται σε 730.000, σύμφωνα με τα διασταυρωμένα στοιχεία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου και επικεφαλής του τομέα για τα οχήματα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Δ.Ζορμπάς.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, η επιτροπή στην οποία συμμετέχουν τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Μεταφορών, Οικονομικών και εκπρόσωποι της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και του Επικουρικού Κεφαλαίου, διασταύρωσε τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων του Κέντρου πληροφοριών των ασφαλιστικών εταιρειών, όπου είναι καταχωρημένα όλα τα ασφαλισμένα οχήματα, από το ΚΕΠΥΟ (τέλη κυκλοφορίας) και από το υπουργείο Μεταφορών (έκδοση αδειών κυκλοφορίας) και κατέληξε πως τα ανασφάλιστα είναι 730.000 οχήματα.
Τώρα, περιμένουμε το επόμενο βήμα, συνέχισε ο κ. Ζορμπάς, δηλαδή το ΚΕΠΥΟ να ενημερώσει με επιστολές στους ανασφάλιστους.
«Σε καμιά περίπτωση ο ανασφάλιστος οδηγός, δεν πρέπει να δει σαν νέο «χαράτσι» την ασφάλεια του ΙΧ του. Είναι η προστασία του, ειδικά σήμερα που τα ασφάλιστρα έχουν μειωθεί σημαντικά» σημείωσε ο ίδιος και σχολίασε ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών του κλάδου για τα ασφάλιστρα των οχημάτων.
Όπως είπε, πέρυσι μειώθηκαν κατά 15% και φέτος αναμένεται νέα μείωση της τάξης του 8%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης για την υπόθεση Παντελίδη – Αδικη απόφαση, λέει η Μίνα Αρναούτη
- Νέα ευκαιρία του Ελ Κααμπί, νέα επέμβαση του Αναρμπέκοφ (vid)
- Η βιομηχανία της μόδας γυρίζει την πλάτη στην αληθινή γούνα
- Συνελήφθη 25χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Πώς εντοπίστηκε
- Ο Ελ Κααμπί σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε (vid)
- Νέα κρίση για τον πρίγκιπα Χάρι – Το Λονδίνο επανεξετάζει την προσωπική ασφάλειά του στις επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού με τον Ελ Κααμπί (vid)
- Έχουν περάσει 38 χρόνια από την έναρξη της Πρώτης Ιντιφάντα και οι Παλαιστίνιοι ακόμα αγωνίζονται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442