Βραβείο στην Μπερλινάλε απέσπασε η ταινία του Αθ.Καρανικόλα «Στο Σπίτι»
Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των μεγάλων βραβείων του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, η διοργάνωση ανακοίνωσε την απονομή του βραβείου της Οικουμενικής Επιτροπής στην ελληνική ταινία Στο Σπίτι του Αθανάσιου Καρανικόλα.
Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των μεγάλων βραβείων του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, η διοργάνωση ανακοίνωσε την απονομή του βραβείου της Οικουμενικής Επιτροπής στην ελληνική ταινία Στο Σπίτι του Αθανάσιου Καρανικόλα.
Η ταινία προβλήθηκε στο παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ, Forum.
H Οικουμενική Επιτροπή στηρίζεται από την Καθολική και Προτεσταντική Εκκλησία.
Η ταινία του Αθανάσιου Καρανικόλα αφηγείται την ιστορία μιας αλλοδαπής καμαριέρας (την ερμηνεύει η Μαρία Καλλιμάνη), η οποία όταν απολύεται από το σπίτι των ανθρώπων που υπηρετούσε επί χρόνια, αισθάνεται ότι έχει χάσει το δικό της σπίτι.
Η επιτροπή απονέμει δύο ακόμη βραβεία σε ταινίες που συμμετέχουν στο Πανόραμα και στο Διαγωνιστικό Τμήμα. Από το Πανόραμα η επιτροπή βράβευσε το γερμανικό Kreuzweg, ενώ το από το Πανόραμα βραβεύτηκε το Cavalry του Τζον Μάικλ Μακ Ντόνα.
To βραβείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας κριτικών (FIPRESCI) για την καλύτερη ταινία του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ απονεμήθηκε την Παρασκευή στην ταινία Να αγαπάς, να πίνεις και να τραγουδάς του 92χρονου Αλέν Ρενέ.
Φαβορί για τη Χρυσή Άρκτο που θα απονεμηθεί το Σάββατο το βράδυ θεωρείται η ταινία Boyhood του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, ταινία που γυρίστηκε επί 12 έτη και παρακολουθεί τον τρόπο που ένα παιδί αντιμετωπίζει το διαζύγιο των γονιών του. Χρυσή Άρκτο διεκδικεί και το Μικρό Ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεξ σε εξωτερικούς χώρους, αναρρίχηση και Τότεναμ: Η συναγή για τον τέλειο Γιου Νέσμπε
- Video games: Πες μου τι παίζεις να σου πω ποιος είσαι
- Στον πάτο του ΟΟΣΑ οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Πληρωνόμαστε 21% λιγότερο από ό,τι το 2010
- «Όχι άλλο αμερικανικό κάρβουνο!» – Οι σύμμαχοι γυρίζουν την πλάτη στην αμερικανική ενέργεια
- ΝΑΤΟ: Η σχέση Ρούτε-Τραμπ ανησυχεί τους Ευρωπαίους – Πιστεύουν ότι υπονομεύει τη θέση τους στον κόσμο
- Στην ταινία «52 Blue» ένας Ινδός άνδρας ξεκινά ένα ταξίδι για να συναντήσει τον Λιονέλ Μέσι





