«Κοστούμι; Και τι είμαι; Βρετανός gentleman;» αναρωτιέται ο Χ.Μουχίκα
Mε την κουλτούρα του κουστουμιού και της γραβάτας τα έβαλε ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, γνωστός για το απλό του στιλ. Μιλώντας στη Σύνοδο των χωρών της Νοτίου και Κεντρικής Αμερικής, ο Μουχίκα είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να ντυνόμαστε σαν βρετανοί gentlemen, γιατί αυτό είναι το ρούχο που η εκβιομηχάνιση επέβαλε στον κόσμο».
Mε την κουλτούρα του κουστουμιού και της γραβάτας τα έβαλε ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, γνωστός για το απλό του στιλ.
Μιλώντας στη Σύνοδο των χωρών της Νοτίου και Κεντρικής Αμερικής, ο Μουχίκα είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να ντυνόμαστε σαν βρετανοί gentlemen, γιατί αυτό είναι το ρούχο που η εκβιομηχάνιση επέβαλε στον κόσμο».
Πριν από λίγους μήνες ο πρόεδρος της Ουρουγουάης εμφανίστηκε στην τελετή ορκωμοσίας του νέου υπουργού Οικονομικών με ψαράδικο παντελόνι, το πουκάμισο από έξω και σανδάλια.
Όσο για εκείνος που τον αποκαλούν τον «φτωχότερο πρόεδρο χώρας του κόσμου», ο Μουχίκα απαντά: «Δεν είμαι φτωχός πρόεδρος. Φτωχοί δεν είναι αυτοί που έχουν λίγα, αλλά όσοι θέλουν πολλά. Δεν ζω στη φτώχεια. Ζω με λίγα και μετρημένα.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Με καθυστέρηση 20 ετών, η Νότια Κορέα περνά στο Google Maps – Ποιες χώρες απομένουν
- Λουτράκι: Το ραντεβού θανάτου με δράστη έναν 17χρονο που αναζητείται – Τουλάχιστον δέκα προσαγωγές
- Νίκολιτς: «Υποχρέωση μας να νικήσουμε τον Βόλο – Πανέτοιμοι για το Conference League»
- Ποια είναι η Σιλβάνα Αρμάνι; Πρώην μοντέλο, τηλεφωνήτρια και τώρα στο τιμόνι της διαδοχής του οίκου Armani
- Οτσαλάν: Νέο μήνυμα – Πιστεύει στο «ξεκίνημα μιας νέας πολιτικής εποχής» στην Τουρκία
- Γκεοργκίεφ για την κλήρωση της ΑΕΚ με Τσέλιε: «Καλή ευκαιρία για να πάρουμε ρεβάνς»



