Εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καβάφη στη Νέα Υόρκη
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Καβάφη, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του, πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα, στη Νέα Υόρκη. Παραστάσεις, διαλέξεις, συνεντεύξεις επί σκηνής, «ζωντανές μεταφράσεις» και μουσικά κομμάτια θα συνδυαστούν, προκειμένου να μεταφέρουν στο κοινό το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού.
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Καβάφη, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του, πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα, στη Νέα Υόρκη.
Παραστάσεις, διαλέξεις, συνεντεύξεις επί σκηνής, «ζωντανές μεταφράσεις» και μουσικά κομμάτια θα συνδυαστούν, προκειμένου να μεταφέρουν στο κοινό το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού.
Θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ορχάν Παμούκ, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη, οι συγγραφείς Ντάνιελ Μέντελσον (ο οποίος είχε και την ιδέα της διοργάνωσης) και Έντμουντ Κίλι, ο χορογράφος και σκηνοθέτης Δημήτρης Παπαϊωάννου και η ηθοποιός Κάθλιν Τέρνερ.
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο φημισμένο «The Town Hall», στην καρδιά του Μανχάταν ανάμεσα στη Μπρόντγουεϊ και την 6η Λεωφόρο. Πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση και το PEN American Center.
Το αφιέρωμα στον Καβάφη θα είναι η πρώτη εκδήλωση του νέου κύκλου «Tribute Series» του PEN American Center και σηματοδοτεί την αναβίωση του θεσμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βρετανία: Δεν θα δικαστεί ξανά ο Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική κακοποίηση – Ηρθε σε συμφωνία με τους ενάγοντες
- Ιράν: Ο Μακρόν ζητά από Τραμπ και αλ Θάνι moratorium στα πλήγματα εναντίον πολιτικών υποδομών
- Πετρέλαιο: Οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται – Πέφτουν τα χρηματιστήρια
- Ιράν: Κονδύλι 200 δισ. δολαρίων ζητά το υπουργείο Πολέμου στις ΗΠΑ για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος
- Ιράν: Ενας άντρας σκοτώθηκε στο Ισραήλ και 4 γυναίκες στη Δυτική Οχθη σε ιρανική πυραυλική επίθεση
- Σουδάν: Επίθεση με drone σκοτώνει τουλάχιστον 15 άτομα στο γειτονικό Τσαντ


