Μιχελάκου Ιωάννα

Η ουρά έξω από το ζαχαροπλαστείο του σεφ Ντομινίκ Ανσέλ ξεκινάει να σχηματίζεται γύρω στις 5 το πρωί. Από το Μάιο που λάνσαρε το Cronut ολόκληρη η πόλη έχει πάθει υστερία. Υβρίδιο μεταξύ κρουασάν και ντόνατ (cro+nut) , απατεί έως και 3 μέρες προετοιμασίας, έχει μικρή διάρκεια ζωής στο ράφι, δεν αποθηκεύεται στο ψυγείο και κοστίζει 5 δολάρια». Το κρόνατ πιάνει στη μαύρη αγορά τα $100, κι αυτό γιατί είναι ήδη τεράστιο trend να μπαίνουν τα στελέχη στις εταιρίες κρατώντας το ποθητό γλυκό στο χέρι.
Ο φούρνος ανοίγει στις 8 κάθε πρωί, διαθέτει μόνο 200 κρόνατ κάθε μέρα, ο μέσος όρος αναμονής είναι 2 ώρες, ενώ κάθε πελάτης μπορεί να αγοράσει μόνο 2 κομμάτια ημερησίως. Η (μάλλον κακομαθημένη) ηθοποιός Έμα Ρόμπερτς ταπεινώθηκε σε όλα τα πρωτοσέλιδα όταν προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να παρακάμψει την ουρά. Το κρόνατ κυκλοφορεί σε μία μόνο γεύση ανά μήνα -τον Ιούνιο ήταν διαθέσιμο το Lemon Maple Donut και τον Ιούλιο το Blackberry.
Το ελληνικό περιοδικό Τρόφιμα και Ποτά καταγράφει τις απόπειρες μίμησής του παγκοσμίως » Το Mandarin Oriental Cake Shop στην Τζακάρτα λάνσαρε το Kronut (με Κ αντί για C καθώς ο Άνσελ έχει ήδη πατεντάρει το όνομα), το Acme Hotel Chicago πουλάει «doughssants» (doughnut+croissant) που είναι πολύγωνα αντί για στρογγυλά ενώ από το Δουβλίνο έως την Ιαπωνία
έχουν ήδη εμφανιστεί τα «Zonuts», «Frissants», «Cro-Nuts», «Cronies» και «Dossants».

woman.in.gr