Συναυλία στη Ρωμαϊκή Αγορά των Δελφών το Σάββατο
Με μελωδίες κλασικής μουσικής θα γεμίσει το Σάββατο η Ρωμαϊκή Αγορά στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, καθώς διοργανώνεται μία μοναδική συναυλία στις 9 το βράδυ. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν εξαιρετικοί νέοι ταλαντούχοι μουσικοί από όλη την Ελλάδα με τους οποίους θα συμπράξουν παγκοσμίως καταξιωμένοι καλλιτέχνες.
Με μελωδίες κλασικής μουσικής θα γεμίσει το Σάββατο η Ρωμαϊκή Αγορά στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, καθώς διοργανώνεται μία μοναδική συναυλία στις 9 το βράδυ.
Στη συναυλία θα συμμετάσχουν εξαιρετικοί νέοι ταλαντούχοι μουσικοί από όλη την Ελλάδα με τους οποίους θα συμπράξουν παγκοσμίως καταξιωμένοι καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα, λυρικοί τραγουδιστές με την συνοδεία του πιανίστα Δημήτρη Γιάκα, μουσικά σύνολα και η Καμεράτα Junior με τον βιολονίστα Δημήτρη Σέμση που θα τη διευθύνει, θα πλημμυρίσουν με τη μουσική τους το Αρχαίο Δελφικό τοπίο.
Κορυφαία μουσική στιγμή της συναυλίας θα είναι η εμφάνιση του διάσημου έλληνα πιανίστα Χάρη Δημαρά, ο οποίος διαπρέπει με τα ρεσιτάλ του στο εξωτερικό και είναι καθηγητής στο Ithaca College της Νέα Υόρκης.
Η έκτακτη συμμετοχή της σπουδαίας σοπράνο Μαρλίς Πέτερσεν, περιζήτητη από τις μεγαλύτερες όπερες σε όλο τον κόσμο και λάτρης της Ελλάδας και του πολιτισμού της, θα απογειώσει το πρόγραμμα της συναυλίας.
Η συναυλία διοργανώνεται από τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής, σε συνεργασία με την Ι’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Art Campus-Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις και οργανώνεται για δεύτερη χρονιά με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.
Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη για το κοινό. Η προσέλευση θα γίνει με προκράτηση θέσεων και με επίδειξη δελτίων εισόδου για την είσοδο στο χώρο της συναυλίας. Για κρατήσεις θέσεων: τηλ. 22650-82313, 82346.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξηγήσεις από το ΑΠΘ για τα επεισόδια ζητεί το υπ. Παιδείας
- Η Φλαμένγκο ανοίγει την πόρτα στον Βινίσιους
- Κολοράντο: 200 πτώματα σε αποσύνθεση εντοπίστηκαν σε γραφείο τελετών – Κάθειρξη 40 ετών για τον ιδιοκτήτη
- Δημογραφικό: Μακροζωία στην Ευρώπη και γήρανση στην Ελλάδα – Δύο όψεις της ίδιας κρίσης
- Μπενίτεθ: «Να βελτιωθούμε γιατί ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος»
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η ιστορία πίσω από τον σχεδιασμό των εντυπωσιακών στολών της Αϊτής



