Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Βοήθεια από τη Βρετανία για τους «κοριούς» στην πρεσβεία του ζητά ο Ισημερινός

Βοήθεια από τη Βρετανία για τους «κοριούς» στην πρεσβεία του ζητά ο Ισημερινός

Οι Αρχές του Ισημερινού θα ζητήσουν βοήθεια από τη Βρετανία για την έρευνα σχετικά με τα κρυφά μικρόφωνα που εντόπισαν στο κτίριο της πρεσβείας τους στο Λονδίνο, όπου εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχει καταφύγει ο Τζούλιαν Ασάνζ. Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Ρικάρντο Πατίνο, ο «κοριός» βρέθηκε μέσα σε μια πρίζα σε έλεγχο τον Ιούνιο.

Οι Αρχές του Ισημερινού θα ζητήσουν βοήθεια από τη Βρετανία για την έρευνα σχετικά με τα κρυφά μικρόφωνα που εντόπισαν στο κτίριο της πρεσβείας τους στο Λονδίνο, όπου εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχει καταφύγει ο Τζούλιαν Ασάνζ.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Ρικάρντο Πατίνο, ο «κοριός» βρέθηκε μέσα σε μια πρίζα σε έλεγχο τον Ιούνιο.

Ο Ισημερινός μάλιστα κατονόμασε ιδιωτική εταιρεία παρακολουθήσεων που, κατά τους ισχυρισμούς του, τοποθέτησε τον κοριό στο γραφείο της πρεσβευτού. Η εταιρεία αρνείται κάθε σχέση.

Το μηχάνημα λειτουργούσε με μια κάρτα SIM και μπορούσε να ενεργοποιηθεί με κλήση από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, είπε ακόμη ο Πατίνο.

Από το περασμένο καλοκαίρι ζει στην πρεσβεία ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία όπου κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση κατά δύο γυναικών. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο