Κορώνα-γράμματα έπαιξαν τη δημαρχία δύο ισόπαλοι υποψήφιοι στις Φιλιππίνες
Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα: Ο δήμος του Σαν Τεοντόρο στις Φιλιππίνες απέκτησε δήμαρχο με... κορώνα ή γράμματα όταν η καταμέτρηση μετά τις εκλογές έδωσε ακριβώς τον ίδιο αριθμό ψήφων στους δύο βασικούς υποψήφιους. Οι δύο υποψήφιοι μάλιστα ισοφάρισαν και στον πρώτο γύρο με το νόμισμα.
Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα: Ο δήμος του Σαν Τεοντόρο στις Φιλιππίνες απέκτησε δήμαρχο με… κορώνα ή γράμματα όταν η καταμέτρηση μετά τις εκλογές έδωσε ακριβώς τον ίδιο αριθμό ψήφων στους δύο βασικούς υποψήφιους.
Ο Μάρβικ Φεράρεν και ο Μπογέτ Πι πήραν 3.236 ψήφους στις δημοτικές κάλπες που στήθηκαν τη Δευτέρα για το δήμο.
Η εκλογική επιτροπή πρότεινε η διαφορά να λυθεί με… αδέκαστο κριτή την Τύχη: Οι δύο υποψήφιοι θα έριχναν έναν νόμισμα πέντε φορές ο καθένας για να κριθεί ο νικητής (όποιος έφερνε περισσότερες φορές κορώνα). Αυτό επιτρέπεται στον εκλογικό κώδικα.
Οι δύο υποψήφιοι μάλιστα ισοφάρισαν και στον πρώτο γύρο με το νόμισμα, φέρνοντας ο καθένας δύο φορές κορώνα. Τελικά με το δεύτερο γύρο κέρδισε ο Φεράρεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κ. Μπακογιάννης: Το έργο της ανάπλασης της Βασιλίσσης Όλγας ο κ. Δούκας το λοιδόρησε, τώρα όμως του αρέσει και το διαφημίζει
- Εύβοια: Εντοπίστηκε σορός στην παραλία Γαλάζια Λίμνη
- Εισαγγελική παρέμβαση για την αίθουσα της δίκης των Τεμπών
- Δραματική εξέλιξη με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Τι λείπει από τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της ΚΥΠ (και γιατί);
- Νέα Αριστερά: Θεσμικός κατήφορος Άδωνι για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ





