Δείτε σε βίντεο την ημερίδα για τη σάτιρα του Μποστ στο Μουσείο Μπενάκη
Έκθεση αφιερωμένη στο γελοιογραφικό έργο του Μποστ με τίτλο CHERCHEZ ΝΑ ΦΑΜ! Ο Μποστ του Τύπου εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο κτήριο της Οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ. Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Ξαναθυμόμαστε τον Μπόστ».
Έκθεση αφιερωμένη στο γελοιογραφικό έργο του Μποστ με τίτλοCHERCHEZ ΝΑ ΦΑΜ! Ο Μποστ του Τύπουεγκαινιάστηκε πρόσφατα στο κτήριο της Οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ.
Η έκθεση, που επικεντρώνεται στη γελοιογραφική σάτιρα του Μποστ, στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο την περίοδο 1950-1980, θα διαρκέσει έως τις 19 Μαΐου.
Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Ξαναθυμόμαστε τον Μπόστ».
Η ημερίδα είχε σκοπό να εντάξει το γελοιογραφικό έργο του Μποστ σε ιστορική προοπτική και να ερευνήσει τη σύγχρονη σημασία του.
Στην ημερίδα έλαβαν μέρος οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος (φιλόλογος, μεταφραστής και κριτικός θεάτρου), Στάθης Σταυρόπουλος (γελοιογράφος), Θανάσης Παπαγεωργίου (σκηνοθέτης), Γιάννης Κοντός (ποιητής), Μανόλης Σαββίδης (φιλόλογος), Τάσος Σακελλαρόπουλος (ιστορικός), Κώστας Μποσταντζόγλου (γραφίστας, γιος του Μποστ).
Δείτε ολόκληρη τη διάλεξη από το www.blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη στη διεύθυνση:
http://www.blod.gr/lectures/Pages/viewlecture.aspx?LectureID=776
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα – «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας»
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
- Βεζένκοφ: «Όταν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό παίρνεις έξτρα ώθηση»
- Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2026: Θρίαμβος για τη Συναισθηματική Αξία του Τρίερ – Ηχηρό μήνυμα στον Τραμπ



