«Σάρωσε» τα βραβεία Σεζάρ η Αγάπη του Χάνεκε
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε συνολικά βραβεία Σεζάρ κέρδισε η Αγάπη του Μίκαελ Χάνεκε. Η ταινία έφυγε με όλα τα βασικά βραβεία της βραδιάς: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού Ρόλου, Α' Γυναικείου Ρόλου και Πρωτότυπου Σεναρίου.
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε συνολικά βραβεία Σεζάρ κέρδισε η Αγάπη του Μίκαελ Χάνεκε. Η ταινία έφυγε με όλα τα βασικά βραβεία της βραδιάς: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Α’ Γυναικείου Ρόλου και Πρωτότυπου Σεναρίου.
Αλλά και ο Ζακ Οντιάρ με το Σώμα με Σώμα δεν έμεινε παραπονεμένος, αφού η ταινία του κέρδισε τέσσερα «γαλλικά όσκαρ», ανάμεσά τους και το Διασκευασμένου Σεναρίου, καθώς και του Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού για τον Ματίας Σένερτς.
Καλύτερη ξένη ταινία ανακηρύχθηκε το Argo του Μπεν Άφλεκ.
Η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα Σεζάρ ήταν το Camille Redouble της Νοεμί Λβόβσκι (13 συνολικά), το οποίο δεν κέρδισε τελικά κανένα βραβείο.
Από τους συντελεστές του Amour, στο Παρίσι για να παραλάβει το βραβείο της βρισκόταν μόνο η Εμανουέλ Ριβά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιαπωνία: Αναστάτωση για εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες λόγω μπλακ άουτ σε σιδηροδρομικό δίκτυο του Τόκιο
- Η UEFA τιμώρησε με πρόστιμο την ΑΕΚ
- Κέιτ Χάντσον: Πώς οι φόβοι της μεταμόρφωσαν την καριέρα της
- Ταξιδιωτική οδηγία – καμπανάκι της Βρετανίας για τουλάχιστον 18 χώρες – Μεταξύ αυτών και η Κύπρος
- Καιρός: Στο «ψυγείο» ξανά η χώρα – Πότε ξεκινά το νέο κύμα κακοκαιρίας – Οι προβλέψεις για την Αττική
- Πάρος: Τι έφερε στο φως η ανασκαφή στο Δεσποτικό – Τσιμηντήρι


