Η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και η οικονομία ήταν τα βασικότερα κίνητρα για τον ιδιοκτήτη ενός ζυθοποιείου στην Αλάσκα, ο οποίος αποφάσισε να φτιάχνει μπίρα χρησιμοποιώντας -κατά κάποιο τρόπο- μπίρα.

«Χρειάστηκε να είμαστε λίγο πιο καινοτόμοι για να φτιάξουμε αυτό που τόσο αγαπάμε, αλλά όμως σε μια περιοχή τόσο μακριά από οπουδήποτε» δήλωσε ο συνιδιοκτήτης του ζυθοποιείου Τζοφ Λάρσον.

Στόχος της επιχείρησης είναι να χρησιμοποιεί ως «καύσιμο» στο αποστακτήριο τους κόκκους σιτηρών και κριθαριού, που μένουν από την όλη διαδικασία, και οι οποίοι θα παράγουν τον αναγκαίο ατμό.

Πολλές βιομηχανίες και αποστακτήρια σε όλο τον κόσμο πωλούν τους χρησιμοποιημένους κόκκους σιτηρών ή κριθαριού σε μικρότερες επιχειρήσεις ή φάρμες.

Όμως για ένα αποστακτήριο στην περιοχή της Αλάσκα, οι ιδιοκτήτες έπρεπε να είναι περισσότερο επινοητικοί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ