Δέκατος θάνατος αρκούδας σε τροχαίο από την αρχή του έτους
Ένα αρκουδάκι που σκοτώθηκε προσπαθώντας να φτάσει στη μητέρα στην άλλη πλευρά του δρόμου ανεβάζει στα δέκα τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες από την αρχή του 2012.
Ένα αρκουδάκι που σκοτώθηκε προσπαθώντας να φτάσει στη μητέρα στην άλλη πλευρά του δρόμου ανεβάζει στα δέκα τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες από την αρχή του 2012.
Το αρκουδάκι, ηλικίας πέντε περίπου μηνών, φαίνεται ότι είχε βγει με τη μητέρα του για νυχτερινό μάθημα ανεύρεσης τροφής.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία οδηγού, το αρκουδάκι προσπάθησε να αποφύγει τα διερχόμενα αυτοκίνητα στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Νεστορίου, ενώ η μητέρα του το καλούσε από την απέναντι πλευρά του δρόμου. Εγκλωβισμένο από την αυξημένη κίνηση και αποπροσανατολισμένο καταμεσής του οδοστρώματος παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.
Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι απομένουν σήμερα μόνο 250 καφέ αρκούδες (Ursus arctus) χωρισμένες σε δύο πληθυσμούς στις οροσειρές της Πίνδου και της Ροδόπης.
Από τα δέκα άτομα που έχουν σκοτωθεί από τις αρχές του 2012, τα τέσσερα είχαν γεννηθεί τον περασμένο χειμώνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΕΚ: Η 11άδα για το παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό (pic)
- Ανοιχτό να συνεχίσει στη Σεβίλλη ο Βλαχοδήμος: «H απόφαση θα παρθεί από τη Νιούκαστλ»
- Ο Εμμανουήλ Καραλής έβαλε τέλος στη «μοναξιά» του Μόντο Ντουπλάντις
- Μπαχρέιν: Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν ξενοδοχεία
- Ολυμπιακός: Φοβερή ατμόσφαιρα στις Σέρρες – Πάνω από 4.000 οπαδοί στο πλευρό της ομάδας (pics)
- Pokémon, ετών 30: Πώς ένα παιχνίδι του 1996 ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά επιστημόνων



