Αναβάλλεται το άλμα του «Ατρόμητου Φέλιξ» λόγω καιρικών συνθηκών
Ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ ακύρωσε σχεδόν την τελευταία στιγμή το άλμα που θα επιχειρούσε την Τρίτη από ύψος 36,5 χιλιομέτρων λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην έρημο του Νιου Μέξικο των ΗΠΑ. Το άλμα θα πραγματοποιούνταν νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) άλλά οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τελικά στην αναβολή του εγχειρήματος. Το εγχείρημα δεν θα επαναληφτεί πριν από την Πέμπτη.
Ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ ακύρωσε σχεδόν την τελευταία στιγμή το άλμα που θα επιχειρούσε την Τρίτη από ύψος 36,5 χιλιομέτρων λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην έρημο του Νιου Μέξικο των ΗΠΑ.
Το άλμα θα πραγματοποιούνταν νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) άλλά οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τελικά στην αναβολή του εγχειρήματος.
Το εγχείρημα δεν θα επαναληφτεί πριν από την Πέμπτη.
Αν όλα πήγαιναν καλά, ο «Ατρόμητος Φέλιξ» θα ανέβαινε με ένα υπερελαφρό μπαλόνι σε ύψος 36,5 χιλιομέτρων από όπου θα έπεφτε στο κενό.
Όπως εκτιμάται θα μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα 1.100 χιλιομέτρων/ώρα μέσα σε 40 δευτερόλεπτα και θα έφτανε στο έδαφος σε δέκα λεπτά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.02.2026]
- Ρόμα – Κάλιαρι 2-0: «Έπιασαν» τη Γιουβέντους στην 4η θέση οι Ρωμαίοι
- Κάγια Κάλας: Το κοινό που αποδοκίμασε τον Βανς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδειξε ευρωπαϊκή υπερηφάνεια
- Το μεγάλο παζάρι για τα προγράμματα κατάρτισης, οι υπουργοί που διευκόλυναν, και η παρέα του Παναγόπουλου
- Τροχαία: Πάνω από 1.240 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για μη χρήση κράνους την περασμένη εβδομάδα
- Σπίλμπεργκ, Ταραντίνο και οργή για τη Marvel – Τα τρέιλερ των εκατομμυρίων που νίκησαν στο Super Bowl




