Πικρία για τη συντριβή, περηφάνια για την πορεία της Ιταλίας στο Euro 2012, αλλά και κριτική-πολλές φορές σκληρή-για την εμφάνιση στον τελικό περιλαμβάνουν τα ιταλικά πρωτοσέλιδα την επομένη της ήττας με 4-0 από την Ισπανία στο Κίεβο.

Αναλυτικά:

Gazzetta dello Sport: «Πονάει τόσο! Το παιχνίδι τελείωσε στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα έμεινε από μπαταρία. Σας ευχαριστούμε πάντως».

Corriere dello Sport:
«Πραντέλι, μα τι έκανες; Πολύ κουρασμένοι οι ‘ατζούρι’ στο γήπεδο, σκληρό το 4-0».

Il Giornale: «Σας ευχαριστούμε, όπως και να’ χει! Αντίο στο ευρωπαϊκό όνειρο. Η Ισπανία δίδαξε ποδόσφαιρο, όμως η Ιταλία έφτασε εκεί που δεν περίμενε κανένας».

Il Tempo: «Χειρότερα δεν γινόταν. Η Ιταλία διασύρθηκε με 4-0 από την Ισπανία. Η σύνθεση ήταν λάθος και η ομάδα δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα».

Tuttosport: «Ιταλία μην κλαις! Θρυλική η Ισπανία, αλλά επιστρέφουμε με ψηλά το κεφάλι».

Και στην Ισπανία…

Διθυραμβικά ήταν και δικαίως άλλωστε τα σχόλια των ισπανικών ΜΜΕ για την κατάκτηση του EURO.

Marca: «Ισπανία και τίποτε άλλο! Έπαιξε όπως η κορυφαία ομάδα όλων των εποχών και συνέτριψε την Ιταλία με εξαιρετικό ποδόσφαιρο».

«Γράψαμε ιστορία! Θρυλική τριπλέτα, Euro 2008, Μουντιάλ 2010, Euro 2012. Η Ισπανία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίζοντας σε στυλ Μπαρτσελόνα, με ένα φεστιβάλ ποδοσφαίρου και πανέμορφα γκολ», αναφέρει η El Mundo.

La Vanguardia: «Τρι-πρωταθλητές! Η Ισπανία νίκησε με 4-0 την Ιταλία παίζοντας ονειρεμένο ποδόσφαιρο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ