Ξεχάστε Ελλάδα-Ισπανία, τα κακά νέα για την Ευρώπη έρχονται από τη Γερμανία, λέει το Forbes
Με τίτλο «ξεχάστε την Ελλάδα-Ισπανία, τα κακά νέα για την Ευρώπη έρχονται από τα γερμανικά σημάδια εξασθένησης» αρθρογράφος της αμερικανικής επιθεώρησης Forbes δίνει μια διαφορετική διάσταση στην κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη εδώ και 2,5 χρόνια.
Με τίτλο «ξεχάστε την Ελλάδα-Ισπανία, τα κακά νέα για την Ευρώπη έρχονται από τα γερμανικά σημάδια εξασθένησης» αρθρογράφος της αμερικανικής επιθεώρησης Forbes δίνει μια διαφορετική διάσταση στην κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη εδώ και 2,5 χρόνια.
Για του λόγου το αληθές παραθέτει την πορεία των στοιχείων για σειρά δεικτών που έχουν να κάνουν με τον κατασκευαστικό τομέα, την μεταποίηση, τις νέες παραγγελίες στις εξαγωγές και το PMI.
«Η ανάπτυξη στη Γερμανία στο τελευταίο τετράμηνο του 2011 και στο πρώτο του 2012 ήταν ο λόγος που όλη η Ευρωζώνη κατάφερε να γλιτώσει από την ύφεση, παρά τα αποτελέσματα των χωρών του Νότου.
» Ωστόσο, αν η γερμανική οικονομία συρρικνωθεί και υπάρχουν ήδη σημάδια για αυτό, υπάρχει ο κίνδυνος να βαθύνει η κρίση στην Ευρώπη και να περάσει και στον υπόλοιπο κόσμο.
» Επιπλέον, αν η Γερμανία πέσει σε ύφεση πιστεύω ότι το πολιτικό κλίμα θα επιδεινωθεί και η προσπάθεια να σωθεί η Ελλάδα και άλλοι θα γίνει σχεδόν αδύνατη.»
Ο ίδιος εκτιμά ότι αν τελικά επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η απάντηση των αγορών θα είναι σκληρή.
Με δεδομένο ότι οι αγορές έχουν το δικό τους timing, γράφει ο ίδιος, «οι προσευχές και οι ελπίδες για απάντηση από τους Ευρωπαίους πολιτικούς και τραπεζίτες, που τελικά οδήγησαν ψηλότερα τις αγορές, θα αποδειχθούν ένα απλό ευχολόγιο, αντί της αληθινής στρατηγικής ανάπτυξης, που όλοι δηλώνουν πρόθυμοι να ακολουθήσουν.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλη αγωνία στους Νάγκετς: Ο Γιόκιτς τραυματίστηκε και αποχώρησε κουτσαίνοντας (vid)
- Κρήτη: «Ελπίζουμε να είναι ζωντανός» – Τι λένε οι γονείς του 33χρονου γιατρού που έχει εξαφανιστεί
- Επέστρεψε ο Αντετοκούνμπο, κερδίζουν οι Μπακς: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη κόντρα στους Χόρνετς (113-123)
- Νικορέστης Χανιωτάκης: «Ο Σμαραγδής μου έδωσε το δικαίωμα να επιλέξω εγώ ποιον ρόλο θα ήθελα να υποδυθώ»
- Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης θέλουν να ξαναγράψουν το διεθνές δίκαιο (sic!) – επί το ακροδεξιότερο…
- Σερβία: Άγριο επεισόδιο σε αγώνα kickboxing – Μπήκαν στο ρινγκ και επιτέθηκαν σε Έλληνα αθλητή
- Μαρόκο: Οι ημερομηνίες της ομάδας του Ελ Κααμπί στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Κόπα Άφρικα
- Ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές στα νεόδμητα διαμερίσματα στην Αθήνα – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442