Το ελληνικό σινεμά ταξιδεύει στο Βερολίνο
Δεκατρείς ελληνικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής ταξιδεύουν στο Βερολίνο από την Παρασκευή 4 έως τις 30 Μαΐου. «Μια νέα γενιά κινηματογραφιστών αντιπαραθέτει στην κοινωνική και οικονομική κρίση ένα εντυπωσιακό έργο που χαρακτηρίζεται από σύγχρονες αισθητικές και κινηματογραφικές αντιλήψεις» αναφέρει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού που διοργανώνει το Φεστιβάλ. Ο Κυνόδοντας, η Στρέλλα, η Χώρα Προέλευσης, ο Μαχαιροβγάλτης και άλλες ταινίες θα προβληθούν στον κινηματογράφο Arsenal που στεγάζεται στο κινηματογραφικό Μουσείο του Βερολίνου στην Πλατεία Ποτσντάμερ.
Δεκατρείς ελληνικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής ταξιδεύουν στο Βερολίνο από την Παρασκευή 4 έως τις 30 Μαΐου.
«Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος – με κινηματογραφικές καινοτομίες. Μια νέα γενιά κινηματογραφιστών αντιπαραθέτει στην κοινωνική και οικονομική κρίση ένα εντυπωσιακό έργο που χαρακτηρίζεται από σύγχρονες αισθητικές και κινηματογραφικές αντιλήψεις» αναφέρει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού που διοργανώνει το Φεστιβάλ.
Στο εισαγωγικό κείμενο του καταλόγου του αφιερώματος αναφέρεται ότι το ελληνικό σινεμά, χωρίς να είναι πολιτικό, μιλάει για τα προβλήματα που βρίσκονται στον πυρήνα της οικονομικής κρίσης: «την έλλειψη επικοινωνίας, την δυσλειτουργική οικογένεια, τη βία, την ξενοφοβία, το λήθαργο και την έλλειψη οράματος».
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Arsenal που στεγάζεται στο κινηματογραφικό Μουσείο του Βερολίνου στην Πλατεία Ποτσντάμερ.
Εκεί θα προβληθούν 13 ελληνικές ταινίες (μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ). Πρόκειται για τις: Άλπεις και Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου (παρουσία του σκηνοθέτη), Μαχαιροβγάλτης του Γιάννη Οικονομίδη, Wasted Youth των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Γιαν Φόγκελ, Άδικος Κόσμος του Φίλιππου Τσίτου, Attenberg της Αθηνάς Τσαγγάρη (παρουσία της σκηνοθέτιδος), L του Μπάμπη Μακρίδη, Χώρα Προέλευσης του Σύλλα Τζουμέρκα, το ντοκιμαντέρ Khaima του Αθανάσιου Καρανικόλα (παρουσία του σκηνοθέτη), Μαύρο Λιβάδι του Βαρδή Μαρινάκη, Στρέλλα του Πάνου Χ. Κούτρα, το ντοκιμαντέρ The Palace του Ιωάννη Ρουμελιώτη και Tungsten του Γιώργου Γεωργόπουλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το τέλος των «μηχανών»: Ο Λάντο Νόρις είναι ο next door βασιλιάς της F1 – και κουβαλάει όλους τους προβληματισμούς ενός 26χρονου
- Πειραματικό χάπι υπόσχεται αδυνάτισμα χωρίς απώλεια μυϊκής μάζας
- Αγρότες: Προχωρούν με μπλόκα σε αεροδρόμια, λιμάνια, κεντρικές αρτηρίες – Με καταστολή απαντά η κυβέρνηση
- Δημοψήφισμα 1974: Πρώτη κυρία της χώρας η Δημοκρατία
- Ο 40άρης Ρογκαβόπουλος MVP της αγωνιστικής στην Stoiximan GBL (pic)
- Το Ηνωμένο Βασίλειο αναζητά την «τετραγωνική ρίζα του Brexit»






