Ενίσχυση της ομάδας παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας
Την ανάπτυξη ομάδας 300 παρατηρητών επί συριακού εδάφους για τους επόμενους τρεις μήνες ενέκρινε ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενισχύοντας τον αριθμό των μελών της ομάδας και υποβάλλοντάς την απευθείας στην αξιολόγηση του ΓΓ Μπαν Γκι-Μουν. Το ψήφισμα του Συμβουλίου σημείωνει επίσης πως η παύση της βίας που προέβλεπε η εκεχειρία «είναι προφανώς ανεπαρκής».
Την ανάπτυξη ομάδας 300 παρατηρητών επί συριακού εδάφους για τους επόμενους τρεις μήνες ενέκρινε ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το Σάββατο, ενισχύοντας τον αριθμό των μελών της ομάδας και υποβάλλοντάς την απευθείας στην αξιολόγηση του ΓΓ Μπαν Γκι-Μουν.
Η ομάδα, με τα αρχικά UNSMIS (Αποστολή Επιτήρησης των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία), «θα υπόκειται σε αξιολόγηση από το Γενικό Γραμματέα για τις σχετικές εξελίξεις επί συαρικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένης της κατάπαυσης των εχθροπραξιών».
Το ψήφισμα του Συμβουλίου σημείωνει επίσης πως η παύση της βίας που προέβλεπε η εκεχειρία «είναι προφανώς ανεπαρκής».
Ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, ανέφερε ως κύριο στόχο «να γίνει σεβαστή από όλες τις πλευρές» η εκεχειρία.
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρέσβης Φρανσουά Αρό τόνισε πάντως πως το Συμβούλιο «θα πρέπει να εξετάσει κυρώσεις στη Δαμασκό» εάν δεν υπάρξουν αποτελέσματα.