Μουσείο Κινηματογράφου στη μνήμη του Αγγελόπουλου προτείνει ο ΟΛΠ
Τη θλίψη του για την απώλεια του Θ.Αγγελόπουλου εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. Το ΔΣ του ΟΛΠ προτείνει τη δημιουργία μουσείου Κινηματογράφου στους χώρους της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.
Τη θλίψη του για την απώλεια του Θ.Αγγελόπουλου εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. Το ΔΣ του ΟΛΠ προτείνει τη δημιουργία μουσείου Κινηματογράφου στους χώρους της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.
Ο Θ.Αγγελόπουλος γύριζε επί έναν χρόνο την ταινία του Η άλλη θάλασσα στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, με την ενεργή συμπαράσταση διοίκησης και εργαζομένων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, το οποίο δια του Προέδρου του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του Οργανισμού προς την οικογένεια του, αποφάσισε:
- Εφόσον αποφασισθεί η συνέχιση της παραγωγής της ταινίας, να συνεχίσει την παραχώρηση χώρων, πόρων και μέσων μέχρι την ολοκλήρωση της.
- Να προωθήσει την ιδέα του Θόδωρου Αγγελόπουλου για τη δημιουργία Μουσείου Κινηματογράφου εντός των χώρων της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, δεδομένου ότι στον ευρύτερο Πειραιά έχουν γυριστεί σημαντικότατες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
- Στο υπό δημιουργία πάρκο στο Καστράκι, το οποίο θα αποτελεί τμήμα της Πολιτιστικής Ακτής, κύριο χώρο εντός του οποίου ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γύριζε την τελευταία του ταινία, να δοθεί το όνομα του, ως ελάχιστο δείγμα τιμής σε έναν πολίτη που με το έργο του τίμησε την Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας





