
Αφιέρωμα στον Ρώσο σκηνοθέτη Αλεξάντερ Σοκούροφ στο Ίδρυμα Κακογιάννη
Το ραντεβού της Τετάρτης με τον κινηματογράφο, που καθιέρωσε τον περασμένο μήνα το Ίδρυμα Κακογιάννη, συνεχίζεται και αυτό το μήνα ο με προβολές κινηματογραφικών αριστουργημάτων και δωρεάν είσοδο για το κοινό. Μετά το μικρό αφιέρωμα στον Γούντι Αλεν το Ίδρυμα Κακογιάννη συνεχίζει με αφιέρωμα στον βραβευμένο για την ταινία «Φάουστ», Αλεξάντερ Σοκούροφ. «Μητέρα και Γιος», «Πατέρας και Γιος», «Ήλιος» και «Αλεξάνδρα» είναι οι τέσσερις ταινίες που θα προβληθούν.
Το ραντεβού της Τετάρτης με τον κινηματογράφο, που καθιέρωσε τον περασμένο μήνα το Ίδρυμα Κακογιάννη, συνεχίζεται και τον μήνα Ιανουάριο με προβολές κινηματογραφικών αριστουργημάτων και δωρεάν είσοδο για το κοινό.
Μετά το μικρό αφιέρωμα στον Γούντι Αλεν το Ίδρυμα Κακογιάννη συνεχίζει με αφιέρωμα στον βραβευμένο για την ταινία «Φάουστ», Αλεξάντερ Σοκούροφ.
Τέσσερις ταινίες του Ρώσου δημιουργού θα προβληθούν τις τέσσερις Τετάρτες του μήνα, ξεκινώντας στις 4 Ιανουαρίου με την ελεγειακή «Μητέρα και Γιος».
Στις 11 Ιανουαρίου θα προβληθεί η ταινία «Πατέρας και Γιος», επίσης πάνω στις πιο βαθιές ανθρώπινες σχέσεις. Στις 18 Ιανουαρίου ο «’Ηλιος», μέρος της τετραλογίας με θέμα την εξουσία (εδώ για τον αυτοκράτορα Χιροχίτο), και στις 25 του μήνα η αντιπολεμική ταινία «Αλεξάνδρα».
Η εικαστική δύναμη και το ηθικό βάθος των ταινιών του Αλεξάντερ Νικολάγιεβιτς Σοκούροφ, τον έχουν φέρει στην πρώτη γραμμή της πνευματικής πρωτοπορίας του ρωσικού κινηματογράφου, ενώ τον έχουν χαρακτηρίσει και συνεχιστή της κληρονομιάς του Ταρκόφσκι.
Ο Αλεξάντερ Σοκούροφ γεννήθηκε στην Ρωσία το 1951 και σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο Γκόρκι. Στα 19 του έκανε την πρώτη του δουλειά ως παραγωγός στην τηλεόραση, σπούδασε επίσης σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Κινηματογραφικό Ινστιτούτο της Μόσχας και το 1980, προσλήφθηκε στο Στούντιο Λένφιλμ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να δουλεύει στο Στούντιο Λένινγκραντ, όπου γύρισε τα ντοκιμαντέρ του. Έχει λάβει πολλές διεθνείς και εθνικές διακρίσεις, όπως βραβεία FIPRESCI και Ταρκόφσκι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
- «Ο Μουνής»: Παράταση για 2 ακόμη παραστάσεις
- Αναμένει διευκρινίσεις για το «απαγορευτικό» των ΗΠΑ η διεθνής ναυτιλία




