Ο Καναδάς η πρώτη χώρα που αποσύρεται από τη Συνθήκη του Κιότο
Ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη Συνθήκη του Κιότο για τις κλιματικές αλλαγές. «Το Κιότο είναι παρελθόν για τον Καναδά» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πήτερ Κεντ. Πρόκειται για την πρώτη χώρα που φεύγει από τη Συνθήκη του Κιότο.
Ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη Συνθήκη του Κιότο για τις κλιματικές αλλαγές.
«Όπως έχουμε πει, το Κιότο είναι για τον Καναδά παρελθόν… Ζητάμε το νόμιμο δικαίωμα μας να αποσυρθούμε και επισήμως από το Κιότο δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πήτερ Κεντ.
Ο Καναδάς είναι η πρώτη χώρα που φεύγει από τη Συνθήκη του Κιότο.
Η χώρα έχει χαρακτηρίσει τη Συνθήκη «δυσάρεστα ατελή», γιατί δεν καλύπτει όλες τις σημαντικές πηγές εκπομπής αερίων θερμοκηπίου, για χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.
Ωστόσο, η χώρα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί τη συνθήκη για τις κλιματικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων και των μέτρων που θα παρθούν για τη μείωση της εκπομπής αερίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
- Η Ρωσία στοχεύει να στρατολογήσει πάνω από 400.000 στρατιώτες το 2026
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]
- Μπαλωθιές στο Ηράκλειο: Αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε διπλανό σπίτι
