Ο «ουρανοκατέβατος» ανεξάρτητος δήμαρχος της Σεούλ θορυβεί το κατεστημένο
Αναβρασμό στην πολιτική σκηνή της Νοτίου Κορέας έχει προκαλέσει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Σεούλ Παρκ Γουόν Σουν, καθώς χωρίς καμία προηγούμενη πολιτική πείρα και χωρίς τη στήριξη των κορεατικών πολιτικών κομμάτων κατάφερε να εκλεγεί στο δεύτερο πιο σημαντικό αξίωμα μετά από εκείνο του προέδρου της χώρας.
Το μήνυμα της ανόδου ενός ανεξάρτητου υποψηφίου στην δημαρχεία της κορεατικής πρωτεύουσας γίνεται ακόμη πιο ηχηρό εξαιτίας των εθνικών κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν του χρόνου στη Νότιο Κορέα.Και αν αποτελεί πηγή ανησυχίας για τα μεγάλα κόμματα η πραγματικότητα ενός ανεξάρτητου δημάρχου, η προοπτική ενός ανεξάρτητου προέδρου προκαλεί σοκ -μάλιστα έτι περισσότερο δεδομένου ότι ο Παρκ δεν «μασάει» τα λόγια του όταν ασκεί κριτική στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας.
Πρόσφατα δήλωσε ότι οι συντηρητικοί προκάτοχοί του, ένας από τους οποίους είναι τώρα πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, «χρησιμοποίησαν τις θέσεις τους για προσωπικές φιλοδοξίες ώστε να ανελιχθούν στην κλίμακα της εξουσίας» και «δεν άκουγαν τον λαό».
Η αίσθηση των Νοτιοκορεατών ότι οι πολιτικοί έχουν πάψει να αφουγκράζονται τις ανάγκες τους δεν είναι καινούρια.
Σύμφωνα όμως με δημοσκοπήσεις, ο κόσμος έχει αρχίσει να επιζητά «ένα εντελώς νέο πολιτικό σκηνικό», καθώς «έχει κουραστεί πολύ από την παραδοσιακή πολιτική».
Τουλάχιστον αυτό φαίνεται να ισχύει για τους Νοτιοκορεάτες ηλικίας έως 50 ετών.
Μάλιστα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εκείνοι που χάρισαν τη δημαρχία στον Παρκ είναι κυρίως οι νέοι Νοτιοκορεάτες. Η χρηματοδότηση της εκστρατείας του έγινε ως επί το πλείστον από μικρές δωρεές που πραγματοποιούνταν μέσω Διαδικτύου, ενώ τα exit polls έδειξαν οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του ήταν άτομα γύρω στα 20άρηδες και 30άρηδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νομίζεις ότι ανήκεις στη «μεσαία τάξη»; Η ψευδαίσθηση που σε κρατά σε… λειτουργία επιβίωσης
- LIVE: Ολυμπιακός – Μύκονος Betsson
- Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου
- Μπλέικ Λάιβλι: Δεν θα σταματήσω ποτέ να αγωνίζομαι για τα θύματα
- Η έκπληξη του Κίναν Έβανς: Επέστρεψε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού (vid)
- Παλαιά Φώκαια: Συνελήφθη 48χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος – Κατασχέθηκαν 904 κροτίδες
- Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Γενική σύρραξη μεταξύ παικτών με τη λήξη του Τράμπζονσπορ – Γαλατασαράι! (vid)
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τη Μεγάλη Εβδομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442