Η ΓΓ Ισότητας των Φύλων καταδικάζει την εμφάνιση του Μπερτράν Καντά στο Ηρώδειο
Την έντονη αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων έχει προκαλέσει η παρουσίαση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, της παράστασης «Γυναίκες» με πρωταγωνιστή τον Μπερτράν Καντά, δηλαδή τον άνθρωπο που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη γυναίκα του, επίσης ηθοποιό, Μαρί Τρεντινιάν, το 2003.
Την έντονη αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων έχει προκαλέσει η παρουσίαση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, της παράστασης «Γυναίκες» με πρωταγωνιστή τον Μπερτράν Καντά, δηλαδή τον άνθρωπο που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη γυναίκα του, επίσης ηθοποιό, Μαρί Τρεντινιάν, το 2003.
Η παράσταση, σε σκηνοθεσίαΟυαζντί Μουαουάντ, πρόκειται να ανέβει στο Ηρώδειο στις 9-10 Ιουλίου. Το έργο βασίζεται στις τραγωδίες του Σοφοκλή Αντιγόνη, Ηλέκτρα και Τραχίνιαι.
Ο Μπερτράν Καντά καταδικάστηκε, εξέτισε την ποινή και αφέθηκε ελεύθερος. «Δεν κυκλοφορεί όμως απλώς ελεύθερος, όπως έχει κάθε δικαίωμα που δεν αμφισβητείται, αλλά επιζητεί και το χειροκρότημα του κοινού» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΓ Ισότητας των Φύλων, σημειώνοντας:
«Το Ελληνικό Φεστιβάλ δεν ακολούθησε το παράδειγμα του Κεμπέκ και της Βαρκελώνης. Δεν έδωσε την απαραίτητη σημασία στην πρόκληση που αποτελεί η παρουσία του Μπερτράν Καντά στη σκηνή του Ηρωδείου και μάλιστα στο θεατρικό έργο ‘Γυναίκες’, το οποίο -κατά τραγική ειρωνεία- περιλαμβάνει και την Αντιγόνη, σύμβολο αντίστασης απέναντι στην ανδρική εξουσία.
» Το Ελληνικό Φεστιβάλ έχει κερδίσει αναμφισβήτητα την αγάπη του κοινού τα τελευταία χρόνια. Χειροκροτούμε τις παραστάσεις του. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως, δεν χειροκροτούμε. Λυπούμαστε» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Το τραγικό περιστατικό με την Μαρί Τρεντινιάν, κόρη του διάσημου Γάλλου ηθοποιού Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, σημειώθηκε το 2003 στο Βίλνιους της Λιθουανίας.
Στη διάρκεια ενός καβγά στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, ο Καντά -αρχηγός και τραγουδιστής του συγκροτήματος Noir Desir- χτύπησε στο κεφάλι τη Μαρί Τρεντινιάν με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα και να πεθάνει στο νοσοκομείο λίγες ημέρες αργότερα.
Ο Καντά καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση. Αποφυλακίστηκε το 2007, έχοντας εκτίσει το μισό της ποινής του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Κινείται για τον Αντράντε ο ΠΑΟΚ…»
- Ελένη Παπαδοπούλου: Στην Ευελπίδων ο γιος της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – Όταν έλεγε ότι «ήταν ατύχημα από τσιγάρο»
- Νέα Αριστερά για τη λογοκρισία στη Φλώρινα: Μας γυρίζουν στον Μεσαίωνα του Καντιώτη
- Μέσα στη «Φωλιά του Λύκου», το κρυφό αρχηγείο στο δάσος από όπου ο Χίτλερ διεύθυνε τον πόλεμο
- Yπόθεση Νεγκρέιρα: «Η Ρεάλ σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Μπαρτσελόνα»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
- Σέρρες: Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος – Γνώριζε καλά την περιοχή που εξαφανίστηκε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)































































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442