Άνοιξε η αυλαία στα φετινά Επιδαύρια με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη
Με την «Ειρήνη», μια από τις δημοφιλέστερες αριστοφανικές κωμωδίες, άνοιξε την Παρασκευή η αυλαία των φετινών Επιδαυρίων. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πέτρου Φιλιππίδη στο αργολικό θέατρο χειροκροτήθηκε θερμά από τους πολυάριθμους θεατές. Ο ίδιος μάλιστα ερμήνευσε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τρυγαίου. Η παράσταση αφιερώθηκε στη μνήμη του Θανάση Βέγγου.
Με την «Ειρήνη», μια από τις δημοφιλέστερες αριστοφανικές κωμωδίες, άνοιξε την Παρασκευή η αυλαία των φετινών Επιδαυρίων.
Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πέτρου Φιλιππίδη στο αργολικό θέατρο χειροκροτήθηκε θερμά από τους πολυάριθμους θεατές. Ο ίδιος ερμήνευσε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τρυγαίου, ενός φτωχού αμπελουργού που αγανακτισμένος από την κατάντια των αμπελιών του αποφασίζει να ψάξει και να απελευθερώσει την Ειρήνη που είναι φυλακισμένη σε μια σπηλιά, ενώ παράλληλα συνυπέγραψε την δραματουργική επεξεργασία από κοινού με τον Γιώργο Γαλίτη και τον Γιώργο Λέφα.
Η παράσταση δόθηκε σε μετάφραση Κ.Χ Μύρη, σκηνικά Γιάννη Κόττη, κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, ενώ την μουσική υπέγραψε ο Μίνως Μάτσας και την χορογραφία η Ελπίδα Νίνου.
Δίπλα σ΄αυτά, αναφορές , μεταξύ πολλών άλλων, στην πράσινη ενέργεια, τους «Δεν πληρώνω» αλλά και το τηλεοπτικό «Dancing with the stars» έδωσαν περαιτέρω τον τόνο της επικαιρότητας.
Η δεύτερη παράσταση θα δοθεί σήμερα, Σάββατο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Super League 2: Ο Ολυμπιακός Β’ «πλήγωσε» τον Πανιώνιο (2-1), φαβορί για την άνοδο η Καλαμάτα! (2-0)
- Πιθανόν νεκρός και ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ
- Νεκροί τρεις Αμερικανοί στρατιώτες στην επιχείρηση κατά του Ιράν – Πέντε τραυματίστηκαν
- LIVE: Βόλος – ΑΕΚ
- Φωτιά σε αυτοκίνητο στα διόδια της Τραγάνας – Κάηκε ολοσχερώς
- Β. Κικίλιας: Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα το υπουργείο Ναυτιλίας – Τα βλέμματα στα Στενά του Ορμούζ

