Τι προσθέτει στο πιάτο μας ένα αρωματικό, λευκό κρασί ή ένα πλούσιο, βαθύχρωμο ερυθρό; Αυτήν την πλευρά του κρασιού θα σας αποκαλύψει ο επόμενος κύκλος Μαθημάτων Μαγειρικής της Wine Plus, με τίτλο «Μαγειρεύοντας με κρασί».
Στις δύο συναντήσεις θα παρασκευάσετε ένα ολοκληρωμένο μενού με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό, το οποίο στη συνέχεια θα απολαύσετε με τη συνοδεία των ταιριαστών κρασιών που θα παρουσιάσει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.

Το πρόγραμμα

  • Θα μάθετε απλούς και βασικούς κανόνες που νοστιμίζουν την καθημερινή σάλτσα.
  • Θα μάθετε περίτεχνες παρασκευές που βασίζουν τη φήμη τους στο κρασί που περιέχουν.
  • Θα μαρινάρετε κρέας με κρασί και αρωματικά.
  • Θα σβήσετε σοτάροντας.
  • Θα δέσετε σάλτσες.

Όλα αυτά θα γίνουν με τον Executive Chef του Ξενοδοχείου Les Lazaristes, Στέφανο Χατζηαντωνίου και την ομάδα του.

Πρακτικές πληροφορίες

  • Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο εστιατόριο Fred & Ginger του ξενοδοχείου Les Lazarites.
  • Ημερομηνίες: Τετάρτη 2 και 9 Μαρτίου 2011
  • Τα μαθήματα αρχίζουν στις 7:00 μ.μ., διαρκούν 4 ώρες και συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό.
  • Το κόστος για την παρακολούθηση των μαθημάτων, το έντυπο με τις συνταγές και το δείπνο που ακολουθεί είναι: €70 για συμμετοχή στις δύο συναντήσεις και €40 για συμμετοχή στη μία.
  • Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.
  • Για δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr

Wine Plus