Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Eπικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για την περιφέρεια Αττικής ο Αλ.Μητρόπουλος

Eπικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για την περιφέρεια Αττικής ο Αλ.Μητρόπουλος

Την κάθοδό του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ανακοίνωσε ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον κ. Μητρόπουλο, ο οποίος είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Τον δικό τους υποψήφιο ανακοίνωσαν και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Την κάθοδό του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ανακοίνωσε ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως δήλωσε σχετικά αποδέχθηκε την πρόταση των μελών του Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης «Δημοκρατική Συνεννόηση», καθώς και δυνάμεων της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Αριστεράς, να συμμετάσχει σε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Κοινωνικής Αυτονομίας.

Βασικός μας στόχος, είπε ο κ. Μητρόπουλος, είναι να μην εξελιχθεί ο «Καλλικράτης» σε όργανο επιτήρησης των δημοσιονομικών προσαρμογών και ακρωτηριασμών του Μνημονίου και του σχεδιαζόμενου απο την Ευρωπαϊκή Τεχνοδομή αυστηρότερου συμφώνου σταθερότητας, που αποβλέπουν στην αποδυνάμωση όλων των κοινωνικών δομών και κρίσιμων υπηρεσιών και νομικών προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην απαγόρευση κάθε μορφής κοινωνικής οικονομίας.

Κάλεσε τους πολίτες «να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο και αναγεννητικό κίνημα αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη καταιγίδα του Μνημονίου, ουσιαστικής αποκέντρωσης και εναλλακτικής τοπικής ανάπτυξης».

Για την υποψηφιότητα Μητρόπουλου ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει σχόλιο.

Σχετικά με το αν θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις, παρέπεμψε στις διαδικασίες του κόμματος.

Υποψηφιότητα από τους Οικολόγους-Πρασίνους

Με το συνδυασμό «Αττική Οικολογική Απάντηση» και επικεφαλής τον Κώστα Διάκο, κατέρχονται στις περιφερειακές εκλογές για την περιφέρεια Αττικής, οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Διάκος τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μετατραπεί σε εργαλείο περάσματος για την κεντρική πολιτική σκηνή και κάλεσε τους ενεργούς πολίτες και τις «συλλογικότητες» να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία και τη θεσμική διαχείριση.

Είπε ακόμα ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι αυτοδιοικητικές και δεν έχουν στόχο να λύσουν το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι είναι λάθος να τις μετατρέψουμε σε αντιπαράθεση της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο είπε ότι δεν ήρθε ως απρόβλεπτο καιρικό φαινόμενο, αλλά η κρίση είναι αποτέλεσμα του μοντέλου διακυβέρνησης των τελευταίων 35 χρόνων.

Τόνισε δε, ότι είναι κατά του τρόπου που προσπαθείται να εφαρμοστούν τα μέτρα του μνημονίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο