Κοψοχρονιά -λόγω λάθους- πωλήθηκε αυθεντικός Ντα Βίντσι
Σε τεράστιο λάθος υπέπεσαν οι εκτιμητές του οίκου Christie's, κρίνοντας ως «γερμανικό έργο, αγνώστου ζωγράφου του 19ου αιώνα» έναν αυθεντικό πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Το αποτέλεσμα ήταν το έργο να πουληθεί για 13.360 ευρώ, ενώ η πραγματική του αξία ανέρχεται σε 116 εκατ. ευρώ.
Σε τεράστιο λάθος υπέπεσαν οι εκτιμητές του οίκου Christie’s, κρίνοντας ως «γερμανικό έργο, αγνώστου ζωγράφου του 19ου αιώνα» έναν αυθεντικό πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Το αποτέλεσμα ήταν το έργο να πουληθεί για 13.360 ευρώ, ενώ η πραγματική του αξία ανέρχεται σε 116 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, τα δυσάρεστα για τον γνωστό οίκο δημοπρασιών δεν σταματούν εδώ, καθώς η Βρετανίδα συλλέκτρια Τζιν Μάρτσιγκ που είχε παραχωρήσει το έργο προς δημοπράτηση κατέθεσε μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν κατηγορώντας τον Christie’s ότι έβγαλε στο σφυρί τον πίνακα στο 0,01% της δυνητικής του αξίας.
Η Μάρτσιγκ, διευθύντρια ιδρύματος για τη φροντίδα των ζώων στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατηγορεί επίσης τον οίκο για αμέλεια.
Ο πίνακας, με τίτλο «Η Ωραία Πριγκίπισσα», απεικονίζει την κόρη του δούκα του Μιλάνου Μπιάνκα Σφόρτζα και εκτίθεται πλέον στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας ως έργο του Ντα Βίντσι.
Να σημειωθεί πως ο Christie’s απορρίπτει τις κατηγορίες και τις χαρακτηρίζει ανυπόστατες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στρασβούργο: Διαδήλωση αγροτών έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur
- Ασφαλιστικές εισφορές: Τι αλλάζει για ελεύθερους επαγγελματίες – Πότε λήγει η προθεσμία επιλογής κατηγορίας
- Ακόμη ένα cancel: To Νetflix «κόβει» τη Μέγκαν Μαρκλ – «Απελπισμένη προσπάθεια αυτοπροβολής»
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων – Που σημειώνονται διακοπές κυκλοφορίας
- Πάτρα: Κλειστά την Τετάρτη τα σχολεία, λόγω της κακοκαιρίας
- Η EE προσανατολίζεται στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, λέει η φον ντερ Λάιεν


