Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Διαμαρτυρία δημοσιογράφων κατά Ερντογάν για παραβίαση της ελευθεροτυπίας

Διαμαρτυρία δημοσιογράφων κατά Ερντογάν για παραβίαση της ελευθεροτυπίας

Δεκάδες Τούρκοι δημοσιογράφοι υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας τον Ταγίπ Ερντογάν για παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου, εξαιτίας των επικρίσεων που διατύπωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός για τον τρόπο κάλυψης των εξελίξεων αναφορικά με τις διώξεις στρατιωτικών για απόπειρα πραξικοπήματος.

2

Δεκάδες Τούρκοι δημοσιογράφοι υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας τον Ταγίπ Ερντογάν για παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου, εξαιτίας των επικρίσεων που διατύπωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός για τον τρόπο κάλυψης των εξελίξεων αναφορικά με τις διώξεις στρατιωτικών για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.

«Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις Ερντογάν, σύμφωνα με τις οποίες οι ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης θα πρέπει να ελέγξουν τους δημοσιογράφους, συνιστούν παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου και του ιδανικού για μία δημοκρατική Τουρκία» αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι.

Η ανακοίνωση διαμαρτυρίας υπογράφεται από 44 δημοσιογράφους από διαφορετικές εφημερίδες, μερικές από τις οποίες είναι φιλοκυβερνητικές.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναφερόμενος στην έρευνα για τη δράση του στρατού σε βάρος της κυβέρνησής του, κάλεσε τους ιδιοκτήτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης να απομακρύνουν τους δημοσιογράφους, που σύμφωνα με την άποψή του, «προκαλούν εντάσεις» μέσα στη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο