Το σιδερένιο θηρίο
«Το σιδερένιο θηρίο» και η περιπέτεια του Φρι, γίνονται αφορμή και για παιχνίδι, καθώς το βιβλίο συνοδεύεται από επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων.
Ηρωας του παραμυθιού είναι ο Φρι, που ζει σε μια ρεματιά. Στην πρώτη από τις ιστορίες του Φρι, στην πρώτη Φρι-ιστορία, δηλαδή, γνωρίζουμε τον Φρι, το πουλάκι πρωταγωνιστή, την Ερη και την κούκλα της τη Νεγκρίτα, τα ζώα και τα φυτά της ρεματιάς, μα και το μισητό σιδερένιο θηρίο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά του.
«Το σιδερένιο θηρίο» του Χρίστου Καλουντζόγλου, που εικονογράφησε η Λίζα Ηλιού, έρχεται για να γνωρίσει στα παιδιά ένα νέο ήρωα, που προσπαθεί να προστατέψει το περιβάλλον, το σπίτι όλων μας -μικρών και μεγάλων.
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέδρος» .
- Ιράκ: Οι ηγέτες ένοπλων παρατάξεων συμφώνησαν να συζητήσουν τον αφοπλισμό τους – Οι όροι της Καταέμπ Χεζμπολάχ
- Ο Ευαγγέλου δεν έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό – «Έκλεισε» τα μάτια στο χτύπημα του Ραμίρες στον Μπιανκόν (vid)
- Ο Σιλβέστερ Σταλόνε δεν έχει ξεχάσει μέχρι και σήμερα ότι οι γονείς του έλειπαν από την βράβευσή του στα Όσκαρ
- Μεντιλίμπαρ: «Θα μπορούσε να έχει δώσει και 20 λεπτά καθυστερήσεις ο διαιτητής»
- Δεν παίχτηκε καθόλου ποδόσφαιρο: Συνεχώς καθυστερήσεις από τους παίκτες της Κηφισιάς
- Οι πολυεθνικές «πάνε» Κίνα – Ψάχνουν λύση στους… ανταγωνιστές τους


