Το «Καταφύγι» στη Μάνη
Στην καρδιά της Μάνης, 4χλμ. από την Αρεόπολη και 2 χλμ. από τα Σπήλαια του Διρού, βρίσκεται το "Καταφύγι", ένας παραδοσιακός ξενώνας, ιδανικός για μεγάλες παρέες.
Στην καρδιά της Μάνης,4χλμ. από την Αρεόπολη και2 χλμ. από τα Σπήλαια του Διρού, βρίσκεται το «Καταφύγι», ένας παραδοσιακός ξενώνας, ιδανικός για μεγάλες παρέες.
Το κτίσμα, Μανιάτικο, με δύο μεγαλιθικές καμάρες του 10ου αιώνα και έναν πολεμόπυργο, όπου θα δείτετον ήλιο να δύει μέσα στη θάλασσα– ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας –συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με την προσεγμένη και ιδιαίτερη διακόσμηση.
Διαμονή
Υπάρχουν πέντε δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο έως πέντε άτομα το καθένα, με τζάκισε τρία από αυτά.
Επίσης, υπάρχει ένας κοινόχρηστος χώρος μετζάκι όπουπροσφέρεται το πρωϊνό με παραδοσιακά προϊόντα, ψωμί ζυμωτό, κουλουράκια, λαλάγγια, μέλι μανιάτικο και σπιτικές μαρμελάδες. Το βράδυ, ο χώρος μετατρέπεται σε ατμοσφαιρικό μπαράκι, με μουσική για όλα τα γούστα, ακόμα και τα πιο απαιτητικά!
Δραστηριότητες
Στο χωριό υπάρχει φάρμα μεάλογα, όπουδιοργανώνονται εκδρομές στο βουνό και τα γύρω χωριά, ενώ η παραλία βρίσκεταισε απόσταση 1.000 μέτρων. Από το χωριό ξεκινούν μονοπάτια και πέτρινα καλντερίμια, τα οποία οδηγούν σε άλλα χωριά και είναι ιδανικά για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Γενικάη περιοχή παρουσιάζει ιστορικό ενδιαφέρον καθώς έχει μοναστήρια καιπαραδοσιακούς οικισμούς.
in.gr Αγροτουρισμός
- Έβρος: Σοβαρά προβλήματα στο Σουφλί μετά τη θραύση αναχώματος – «Νέα δοκιμασία για τους αγρότες»
- Τι διδάσκει το κυνάθλημα dog dancing στον σκύλο;
- Ο Γιαννακόπουλος και το μήνυμα στους παίκτες του Παναθηναϊκού
- Δεκάδες συλλήψεις μασκαράδων στο καρναβάλι της Πάτρας
- Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν πεζούς με την απειλή χρήσης γκλοπ – Τρεις συλλήψεις
- Μπραντ Πιτ: Συνεχίζονται τα γυρίσματα στην Ύδρα – Σε ποια άλλη πόλη της χώρας θα ταξιδέψει


