Ο απόφοιτος του Β κύκλου είναι ο επαγγελματίας τεχνικός-οργανωτής μονάδων αγροτουρισμού και αγροβιοτεχνίας.
Είναι ο ειδικός για την οργάνωση και τη λειτουργία των αγροτουριστικών μονάδων ή αγροτουριστικών συνεταιρισμών, καθώς και για την οργάνωση μονάδων αγροτικής βιοτεχνίας και παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων.
Μπορεί να εργαστεί σε δημόσιους, κοινοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς που ασχολούνται με τον αγροτουρισμό και την παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων, ή και να δημιουργήσει τη δική του αγροτουριστική επιχείρηση ή βιοτεχνία.

Η γνώση που αποκτά ο απόφοιτος του Β κύκλου τον καθιστά ικανό να:

  • προγραμματίζει, οργανώνει και υλοποιεί τις αγροτουριστικές δράσεις,
  • αναπτύσσει δράσεις δημοσίων σχέσεων και συνεργασιών με τοπικά και διεθνή δίκτυα αγροτουρισμού,
  • συμμετέχει σε κατάρτιση προγραμμάτων προβολής αγροτουριστικών περιοχών,
  • αναπτύσσει δεξιότητες στην παραδοσιακή μεταποίηση και τυποποίηση τοπικών αγροτικών προϊόντων,
  • τηρεί βιβλία-λογαριασμούς και άλλα οικονομικά στοιχεία,
  • εκτελεί εργασίες εκσυγχρονισμού και συντήρησης των μονάδων αγροτουρισμού και αγροβιοτεχνιών,
  • εκτελεί εργασίες και να συντονίζει τη λειτουργία των διαφόρων τμημάτων των αγροβιοτεχνιών,
  • εκτελεί τεχνικές παρασκευής των διαφόρων αγροτικών προϊόντων που μεταποιούνται στις αγροβιοτεχνίες.

Τόσο ο απόφοιτος του Α κύκλου όσο και ο απόφοιτος του Β κύκλου, μετά τις απολυτήριες εξετάσεις, αποκτούν το αποδεικτικό των σπουδών τους Επίπεδο 2 και Επίπεδο 3, το οποίο και έχει την ισχύ κάθε τίτλου σπουδών του δημοσίου.