Θαλασσογραφίες του Κωνσταντίνου Βολανάκη στο Ναυτικό Μουσείο
Έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Κωνσταντίνος Βολανάκης ο ποιητής της Θάλασσας», διοργανώνεται στους νέους διαμορφωμένους χώρους του Ναυτικού Μουσείου. Πρόκειται για την πρώτη συλλογική έκθεση του ζωγράφου στην Αθήνα και αποσκοπεί στην επανεκτίμηση του συνολικού έργου του.
37
Έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Κωνσταντίνος Βολανάκης ο ποιητής της Θάλασσας», διοργανώνεται στους νέους διαμορφωμένους χώρους του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδας σε συνεργασία και χορηγία του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.
Πρόκειται για την πρώτη συλλογική έκθεση του αναγνωρισμένου ζωγράφου στην Αθήνα, μιας παρουσίασης από τα σημαντικότερα έργα του τα οποία ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδα και του εξωτερικό. Η έκθεση αυτή πραγματοποιείται με σκοπό την επανεκτίμηση του συνολικού έργου του σημαντικού Έλληνα θαλασσογράφου.
Τα έργα του είναι εμπνευσμένα κυρίως από υδάτινα στοιχεία όπως η θάλασσα , τα πλοία, τα λιμάνια. Η έκθεση συμπεριλαμβάνει και 62 από τις σπουδαιότερες ελαιογραφίες του οι οποίες χαρακτηρίζουν τη σημαντική καλλιτεχνική πορεία του στην Ελλάδα όπως «Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κανάρη», «Η ναυμαχία του Ναβαρίνου», «Η πυρπόληση του τουρκικού δίκροτου στην Ερεσσό», «Η αποβίβαση της πριγκίπισσας Σοφίας στο λιμάνι του Πειραιά», «Η έξοδος του Αρεως», «Στον Κεράτιο Κόλπο».
Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 8, παρουσία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κας Λούκα Κατσέλη και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2009.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- 25η Μαρτίου: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς Τρίτη και Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας
- Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας – Πότε τίθεται σε εφαρμογή το νέο ωράριο
- Το αεροπλανοφόρο Gerald Ford στη Σούδα για επισκευές σε βάθος – Ατύχημα, επίθεση ή σαμποτάζ;
- Ντόρσεϊ: «Νιώθω αναζωογονημένος, θα πρέπει να έχουμε την must-win νοοτροπία μας σε κάθε ματς»
- Οι Kinks απαντούν στον Moby μετά τα σχόλια του για «αηδιαστικούς» στίχους
- Ο Τραμπ ενέκρινε τον πόλεμο στο Ιράν, αφότου ο Νετανιάχου τον έπεισε για την από κοινού δολοφονία του Χαμενεΐ





