«Έφυγε» σε ηλικία 89 ετών ο συγγραφέας, στιχουργός και ηθοποιός Ν.Περγιάλης
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 89 ετών ο Νότης Περγιάλης, συγγραφέας, ηθοποιός, σκηνοθέτης και στιχουργός. Εγραψε θεατρικά έργα, αλλά και στίχους των τραγουδιών «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» (σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι), «Ο λεβέντης», «Τι να την κάνω τη χαρά», «Το μπλόκο της Καισαριανής» (σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη).
30
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 89 ετών ο Νότης Περγιάλης, συγγραφέας, ηθοποιός, σκηνοθέτης και στιχουργός.
Έγραψε θεατρικά έργα, αλλά και στίχους των τραγουδιών «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» (σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι), «Ο λεβέντης», «Τι να την κάνω τη χαρά», «Το μπλόκο της Καισαριανής» (σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη).
Γεννήθηκε το 1920 στα Ανώγεια Σπάρτης, σπούδασε στο θεατρικό Σπουδαστήρι του Βασίλη Ρώτα, ενώ από το 1949 εργαζόταν ως ηθοποιός και συγγραφέας στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο.
Εμφανίστηκε σε ταινίες, όπως «Το κορίτσι με τα μαύρα» (1956), «Τα κόκκινα φανάρια» (1963), «Το χρώμα βάφτηκε κόκκινο» (1964), «Η νεράιδα και το παλικάρι» (1969), «Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά» (1969).
Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε: «Ένας ακούραστος εργάτης της Τέχνης, ο Νότης Περγιάλης από χθες δεν είναι πια μαζί μας. Τους στίχους του τούς έχουμε σιγοτραγουδήσει όλοι, τα θεατρικά του τα έχουμε χειροκροτήσει όλοι και η ερμηνεία του μας έχει αγγίξει όλους.
» Τον ευχαριστούμε που με το μεράκι του σμίλεψε μεγάλο μέρος της σύγχρονης ελληνικής πολιτιστικής παραγωγής.»
Η κηδεία του έγινε από το Κοιμητήριο των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Είστε πιθανοί στόχοι» λέει το Ιράν σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ και ΗΑΕ – Αντίποινα για τα ισραηλινά πλήγματα σε ενεργειακούς στόχους
- Για δεύτερη μέρα στους δρόμους οι αυτοκινητιστές – Σε εξέλιξη η απεργία των ταξί
- Οι οπαδοί της Ρεάλ… ζήτησαν από τον Γκουαρντιόλα να μείνει στη Σίτι (vid)
- Πίκρα τα Όσκαρ: Πτώση 9% και ανησυχητικά χαμηλή τηλεθέαση, γιατί;
- Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για την απώλεια της Δημοτικής Συμβούλου Ευαγγελίας Αποστόλου-Δρίτσα
- Αυστρία: Μειώνει τον φόρο στα καύσιμα λόγω του πολέμου στο Ιράν


