51

Με ιδιαίτερες τιμές ετοιμάζονται να υποδεχθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες την Ανγκελα Μέρκελ, η οποία πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία στο Κογκρέσο με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Θα προηγηθεί συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.

Η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ουάσινγκτον μετά την επανεκλογή της, θα συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο τα θέματα του Αφγανιστάν και του Ιράν, αλλά και τις κλιματικές αλλαγές και την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας.

Στη συνέχεια η καγκελάριος της Γερμανίας θα μιλήσει στο Καπιτώλιο για την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, σε κοινή συνεδρίαση των μελών της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Είναι η πρώτη φορά μετά την επίσκεψη του Κόνραντ Αντενάουερ, το 1957, που Γερμανός ηγέτης θα εκφωνήσει λόγο στα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των ΗΠΑ.

Η Ανγκελα Μέρκελ θα συνοδεύεται στην επίσκεψή της στην Ουάσινγκτον από το νέο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, τον φιλελεύθερο Γκίντο Βέστερβελε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό