Οικοδομικό Tετράγωνο 19
Πρόκειται για το Κτήριο Διοικήσεως (Σταδίου 40), το κτήριο της Ιονικής Τραπέζης (Πεσμαζόγλου 12-14), το κτήριο της Λαϊκής Τραπέζης (Πανεπιστημίου 45) και το κτήριο Νικολούδη (Πανεπιστημίου 41).
Το βιβλίο «Οικοδομικό Tετράγωνο 19. Η παρουσία της Alpha Bank στο κέντρο της Αθήνας» κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα με πλούσιο εικονογραφικό υλικό και διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία.
Μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην ομότιτλη έκθεση, που διοργανώθηκε στο ισόγειο του Κεντρικού Καταστήματος της Alpha Bank από το Τμήμα Συλλογής Έργων Τέχνης με την ευκαιρία της εκδόσεως του βιβλίου.
Στην έκθεση, τα κτήρια παρουσιάζονται σε αντίστοιχες ενότητες, με σειρά που ακολουθεί τη δομή του βιβλίου. Μέσα από αρχιτεκτονικά σχέδια, χάρτες, υλικό αρχείου, φωτογραφίες και πίνακες περιγράφεται η ιστορία των κτηρίων, η αρχική τους χρήση και η σημερινή, οι επεμβάσεις, οι αλλαγές.
Η έκθεση εμπλουτίζεται από μία σειρά πρόσφατων φωτογραφικών λήψεων που έγιναν ειδικά για την έκδοση του βιβλίου, αποκαλύπτοντας ιδιαίτερες όψεις και οπτικές γωνίες του οικοδομικού τετραγώνου.
Η έκθεση, με είσοδο από τις οδούς Πεσμαζόγλου 12-14 και Σταδίου 40, είναι ανοικτή για το κοινό από Δευτέρα έως Πέμπτη 8.00 – 14.30 και την Παρασκευή 8.00 – 14.00 και θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο 2009 έως και τον Ιούνιο 2010.
- Labubu: Έρχονται να ροκανίσουν τη μεγάλη οθόνη – Ό,τι ξέρουμε για το φιλόδοξο εγχείρημα
- Μετανάστες πέθαναν από το κρύο προσπαθώντας να φύγουν από το Αφγανιστάν
- Και ο Πάπας έχει αϋπνίες – Τι κάνει ο Ποντίφικας όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί
- Το Ιράν προσφέρει βοήθεια στη Βενεζουέλα στη σύγκρουση με τις ΗΠΑ
- Ήπειρος: Πάνω από 75 εκατ. το κόστος των ζημιών από την κακοκαιρία
- Τα ανθρωποειδή ρομπότ είναι στον… δρόμο


